Kaune elektroniniai bilietai galios tik juos aktyvavus

Nuo rugpjūčio vidurio trijų ar septynių dienų trukmės elektroniniai bilietai galios tik tuomet, kai juos aktyvuosite, o ne tik nusipirksite ir papildysite.

„Bilietai galios ne nuo tada, kai keleivis papildys bilietą platinimo vietoje, o nuo tada, kai pažymės jį troleibuse arba autobuse. Tikimės, kad šią naujovę palankiai įvertins ir keleiviai“, – sakė AB „Autrolis“ generalinis direktorius Mindaugas Legas.

Tai reiškia, kad Kauno miesto gyventojai elektroniniu bilietu, važiuodami troleibusais ir autobusais, naudosis nuo tada, kai to jiems reikės.  

AB „Autrolis“ Bilingo centro viršininkas Mantas Žiulpa akcentavo, kad svarbiausia yra tai, jog keleivis transporto priemonėje nepamirštų aktyvuoti bilieto, nes priešingu atveju bus laikoma, kad jis važiuoja be bilieto ir kontrolė turės teisę jį bausti.

Naujoji elektroninio bilieto tvarka keisis tik naudojantis 3 ir 7 dienų terminuotais elektroniniais bilietais.

Bilingo centro viršininko M.Žiulpos teigimu, anksčiau duomenys apie bilieto papildymą nebūdavo įrašomi į elektroninę kortelę. Jie pirmiausia patekdavo į informacinę duomenų bazę. Kontrolieriai į savo skaitytuvus turėdavo parsisiųsti galiojančių bilietų sąrašus ir tikrinti, ar bilietas galioja.

„Kontrolieriai kartais pamiršdavo atsinaujinti sąrašus, todėl kildavo nesusipratimų tarp jų ir keleivių, – pasakojo M.Žiulpa. – Naujovė šią problemą išspręs, nes informacija apie bilieto galiojimą bus įrašoma į elektroninę kortelę, kai keleivis pirmą kartą kortelę pažymės transporto priemonėje, todėl ir kontrolieriams darbas taps paprastesnis“.

Pakeitimai nepalies terminuotų mėnesinių bilietų naudojimo tvarkos. Ir anksčiau, ir dabar vieno mėnesio terminuoti bilietai galioja nuo mėnesio pirmos iki paskutinės dienos.  Šiuos mėnesinius bilietus einamajam mėnesiui keleiviai gali nusipirkti iki mėnesio 14 dienos imtinai, o nuo 15 dienos iki mėnesio galo pirkti bilietus kitam mėnesiui (bilietas pradeda galioti nuo kito mėnesio pirmos dienos).

Nepaisant pokyčių elektroninio bilieto naudojimo sistemoje, keleiviai vis dar galės naudotis ir vienkartiniais popieriniais bilietais, kurie kainuoja 1,80 lito. Ateityje planuojama juos perkelti į elektroninę formą.

Kauno mieste elektroniniais bilietais šiuo metu naudojasi apie 60 tūkstančių gyventojų.


Šiame straipsnyje: elektroninis bilietas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių