Kaune – dar vienas Europos krepšinio čempionatas

Kaunas tampa miestu, kuriame kasmet vyks skirtingų amžiaus grupių Europos krepšinio čempionatai. Kitų metų rugpjūčio 6-16 dienomis čia bus rengiamos Europos jaunučių (iki 16 metų) krepšinio pirmenybės.

Čempionate dalyvaus 16 stipriausių savo amžiaus grupių rinktinių. Prognozuojama, kad į varžybas atvyks apie 500  sportininkų, trenerių ir sirgalių. Kaune čempionato metu vyks ir seminaras treneriams, jame ketina dalyvauti apie 400 žmonių.

Kaune vykusioje spaudos konferencijoje Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas sakė, kad dėl teisės surengti šį čempionatą kovojo dar kelios valstybės, tarp jų - didelę patirtį turinčios Prancūzija ir Serbija.

„Mums pavyko įtikinti, kad Lietuvoje bus surengtos aukšto lygio varžybos.  Kaunas turi kelis privalumus: visus sportininkus galės apgyvendinti aukšto lygio viešbutyje „Reval Hotel Neris", turi tinkamas sales, iki kurių galima patogiai ir greitai nuvažiuoti. Kitiems Lietuvos miestams daugiausia problemų būtų kilę dėl viešbučių, net Vilniuje nebūtų pavykę visų krepšininkų apgyvendinti viename viešbutyje", - teigė M.Balčiūnas. Lietuva taip pat garantavo, kad varžybas transliuos televizija.

Anot jo, Kaunas turėjo dar vieną kozirį - kitais metais bus minimas Kauno halės 70 metų jubiliejus.

Ta proga ketinama simboliškai pakartoti 1939 metų Europos krepšinio čempionato finalines varžybas tarp Lietuvos ir Latvijos rinktinių. Kol kas Lietuvos rinktinė dar nėra sudariusi kitų metų varžybų kalendoriaus, nežinoma ir latvių nuomonė.

M.Balčiūnas priminė, kad 2010 metais Kaune vyks Europos jaunimo iki 18 metų čempionatas, o 2011 metais - jaunimo iki 20 metų pirmenybės.

Jaunučių (iki 16 metų) pirmenybių organizavimas kainuos apie 1 milijoną litų. Anot M.Balčiūno, 80 proc. lėšų skirs FIBA, Lietuvos krepšinio federacija ir  rėmėjai. Likusią dalį išlaidų žada padengti Kauno miesto savivaldybė.

Kauno meras Andrius Kupčinskas teigė, kad miestui reikės rasti apie 150 tūkstančių litų. Varžybos vyks Halėje, A.Sabonio krepšinio mokykloje ir „Kaustos" salėje. Meras mano, kad jaunimo varžybos bus gera  repeticija prieš svarbiausią renginį - 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą.

„Kai praėjusią savaitę iš Lenkijos paskambino Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius projektų vadovas Mindaugas Špokas ir paklausė, ar Kaunas priimtų dar vieną krepšinio čempionatą, iš karto daviau žodinį sutikimą", - sakė A.Kupčinskas.

Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) krepšinio rinktinė šiemet laimėjo Europos čempionatą.


Šiame straipsnyje: jaunučiaičempionataskaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių