Kaune bus statoma dar viena „Maxima"

Nors ekonomika išgyvena recesiją, „Maxima" tęsia prekybos centrų tinklo plėtrą. 2010 metais bendrovė planuoja atidaryti parduotuvę Petrašiūnuose, T.Masiulio gatvėje. Ji čia yra įsigijusi žemės sklypą. Šiuo metu rengiamas sklypo detalusis planas.

„Čia ketinama statyti „Maxima XX" tinklo parduotuvę. Lėtėjant ekonomikai, naujų parduotuvių atidarymą planuojame itin atidžiai ir atsakingai. Norime suteikti pirkėjams galimybę apsipirkti patogiai, renkantis prekes iš plataus asortimento. Be to, parduotuvių tinklo plėtrą visuomet lemia ir vartojimo tendencijos", - portalui teigė bendrovės atstovė ryšiams su visuomene Renata Saulytė.

Bendrovė „Miesto planas" šiandien viešai paskelbė apie parengtą palnuojamo prekybos centro atrankos išvadą dėl prekybos centro poveikio aplinkai vertinimo.

„Jeigu per 10 darbo dienų nesulauksime gyventojų ar įmonių pretenzijų, tuomet galėsim pradėti rengti detalųjį planą. Praktika rodo, kad pretenzijų dėl naujų statybų dažniausiai turi kaimynai", - portalui aiškino „Miesto plano" architektas Nerijus Stanionis.

Konkurencijos taryba rugsėjį viduryje nustatė „Maximai" apribojimus. Teigdama, kad Vilniuje, Klaipėdoje ir Marijampolėje gali kilti su konkurencija susijusių problemų, taryba pasiūlė šiuose miestuose sumažinti prekybos plotus.

„Norime pabrėžti, kad Konkurencijos tarybos sprendimas niekaip nesusijęs su tinklo plėtra. Ji buvo ir tebėra vykdoma pagal planą. Šiais metais planavome atidaryti 15 prekybos centrų visoje Lietuvoje, dabar atidaryta jau 13 centrų. Netrukus duris atvers nauja „Maxima" Klaipėdoje ir Gargžduose. Į tarybą dėl leidimo atidaryti parduotuvę reikia kreiptis tik tuo atveju, jei tose patalpose prieš tai buvo vykdoma komercinė veikla", - aiškino „Maximos" atstovė R.Saulytė.

Pasak jos, „Maxima" gali ir planuoja Kaune statyti naujus prekybos centrus.

Šiuo metu Kauno mieste yra 22 „Maximos" įvairaus dydžio parduotuvės.

Iš viso Lietuvoje veikia 231 šios bendrovės prekybos centrai. 


Šiame straipsnyje: Maximakaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių