Kaune atsiras daugiau greitį mažinančių kalnelių

Nors baudos už greičio viršijimą padidėjo, nemažai vairuotojų nepaiso saugaus greičio reikalavimų ir po miestą važinėja lyg dalyvautų ralyje. Kauno valdžia nusprendė pažaboti tokius kelių chuliganus, nutarusi įrengti dar daugiau greitį mažinančių kalnelių.

Savivaldybės eismo saugumo komisija nusprendė įrengti kalnelius prieš P.Višinskio ir Aukštaičių bei Aukštaičių ir Aušros gatvių sankryžas.

Nors prieš P. Višinskio ir Aukštaičių sankryžą yra pastatytas „Stop“ ženklas, tačiau vairuotojai ne visada jį pamato ir nesustoja, todėl čia įvyksta daug skaudžių avarijų.

Papildomas „Stop“ ženklas bus pastatytas Aukštaičių ir Aušros gatvių sankryžoje. Kalnelių įrengimas privers vairuotojus sumažinti automobilių greitį ir tokiu būdu „Stop“ ženklas bus labiau matomas.

Greitį mažinantys kalneliai bus įrengti prieš Romuvos ir Zūbiškių gatvių sankryžą ties Romuvos gatvės 75 namu. O kitų mokslo metų pradžioje tokie kalneliai turės atsirasti ir prie Kauno J. ir P.Vileišių vidurinės mokyklos.

Komisija atsižvelgė į Kauno aklųjų ir silpnaregių centro prašymą ir nusprendė įrengti apsauginę tvorelę tarp Taikos pr. 2 - 4A namų esančiame pravažiavime.

Šiame ruože yra aklųjų ir silpnaregių gyvenamieji namai, o čia statomi automobiliai kelia jiems daug nepatogumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių