Kaune atkuto kaukėti ir ginkluoti parduotuvių plėšikai

Ketvirtadienio vakarą Kaune bandyta analogišku būdu įžūliai apiplėšti dvi maisto prekių parduotuves, tačiau nusikaltėlio kėslai neišdegė ir šis liko nieko nepešęs.

Pirmasis pasikėsinimas apiplėšti užfiksuotas apie 17.30 val. Į S.Žukausko gatvėje esančią parduotuvę įbėgęs kaukėtas nusikaltėlis išsyk pareikalavo atiduoti pinigus. Ginkluotas plėšikas papurškė pardavėjai į veidą dujų ir iššovė iš dujinio pistoleto, tačiau iškart po to sumojo nešdintis. Taigi iš parduotuvės niekas nepavogta, materialinių nuostolių nepadaryta.

Neparėjus nė valandai, apie 18.10 val., kaukę ant veido užsimaukšlinęs jaunuolis įsiveržė į Pramonės prospekte esančią maisto prekių parduotuvę. Anot jos darbuotojos, vaikinas vienoje rankoje laikė daiktą, panašų į pistoletą, o kitoje - juodos spalvos polietileninį maišelį.

Beveik neabejojama, kad tai galėjęs būti tas pats asmuo su dujiniu pistoletu, kuris nesėkmingai mėgino apiplėšti kitą parduotuvę. Juolab kad jo veiksmų seka buvo identiška ankstesniam nusikaltimui.

Metęs į pardavėją maišelį, plėšikas, lyg kriminalinio siužeto filme pareikalavo sudėti į jį pinigus. Deja, nusikaltėlis veikiausiai nesitikėjo sulaukti neigiamo atsakymo.

Pardavėja nepakluso plėšiko reikalavimams, tad netrukus į ją buvo nukreiptas ginklas iš kurio iššauta. Iškart po šūvio nieko nepešęs nusikaltėlis papustė padus ir spruko savo keliais. Pardavėja sužalojimų išvengė ir atsipirko tik smarkiu išgąsčiu.

Dainavos ir Žaliakalnio policijos komisariatuose dėl plėšimų pradėti ikiteisminiai tyrimai. Kol kas įtariamasis nenustatytas. Skirtingų policijos įstaigų pareigūnai ketina subendrinti turimą informaciją, tačiau jau dabar jiems beveik nekyla abejonių, kad abiem atvejais darbavosi vienas ir tas pats asmuo.


Šiame straipsnyje: vagystės kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių