Kaune atidarytas pirmasis šalyje Maisto mokslo centras

Kauno technologijos universitete (KTU) penktadienį atidarytas Maisto mokslo ir technologijų kompetencijos centras. Tai - pirmasis mokslo centras Lietuvoje su keturiomis unikaliomis pusiau pramoninėmis maisto technologijų (duonos, alaus, mėsos, žuvies, pieno produktų) linijomis.

Centre bus tiriami maisto produktų gamybos ir laikymo procesai, kuriami nauji, saugūs ir sveiki gaminiai. Maisto mokslo ir technologijų kompetencijos centras užtikrins sąlygas rengti aukščiausios kvalifikacijos specialistus ir vykdyti svarbius maisto sektoriaus mokslinius tyrimus. Iki šiol panašaus pobūdžio eksperimentai su įvairiomis žaliavomis ir mažais kiekiais buvo vykdomi tik Vokietijoje.

Maisto mokslo ir technologijų kompetencijos centrui įkurti panaudoti du finansavimo šaltiniai: ES struktūrinės paramos 2007–2013 m. programos lėšos (projekto vertė – 5 985 712 Lt) ir Integruoto mokslo, studijų ir verslo centro (slėnio) "Nemunas" plėtros programos lėšos (projekto vertė – 8 433 000 Lt).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių