Kaune aptiktas alkoholio falsifikavimo fabrikas

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės pasieniečiai, bendradarbiaudami su Kauno kriminalinės policijos pareigūnais, Kaune demaskavo nelegalų alkoholinių gėrimų fabriką.

Rasta ir paimta daugiau kaip pusė tonos svaigalų, o taip pat sumaniai įrengta alkoholinių gėrimų gamybos bei falsifikavimo įranga.

Penktadienį Šiaulių rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai turėdami įtarimų, kad 44 metų kaunietis galėjo įsigyti didelį kiekį spirito ir verstis nelegalia alkoholinių gėrimų gamyba, atliko kratą jo namuose.

Garaže, sujungtame su gyvenamuoju namu, rasta ir paimta 400 litrų svaigalų, išpilstytų į įvairaus tūrio plastmasines talpas. Manoma, kad tai gali būti spiritas, kuris į Lietuvą galėjo būti įvežtas iš Latvijos. Vėliau svaigalus ketinta neteisėtai realizuoti šalies juodojoje rinkoje.

 

Po garažu esančiame rūsyje pareigūnai aptiko profesionaliai įrengtą nelegalų svaigalų gamybos fabriką: sumontuotą alkoholio valymo filtrą su siurbliu, vandens valymo filtrą, metalinių kamštelių uždarymo įrangą ir beveik 130 litrų skysčio, skleidžiančio specifinį aštrų alkoholio kvapą.

Taip pat rasta jau pagamintų ir realizavimui paruoštų alkoholinių gėrimų, išpilstytų į įvairaus tūrio butelius. Ant stiklinės taros priklijuotos etiketės su užrašais „Lituanica vodka", „Lithuanian vodka spanguolių", „Lithuania originali", „Krupnikas", „Baron D‘Aramis", „Trejos devynerios", „Čepkelių", „Skaidrioji",  „Black Jack", „Gloria". Taip pat rasti du buteliai su rusiško pavyzdžio banderolėmis - „Sibirskaja vodka", „Lemon Crystal vodka".

Realizavimui iš viso buvo paruoša 20 litrų falsifikuotų alkoholinių gėrimų.

Tyrimo metu pasieniečiai taip pat patikrino 57 metų kauniečio gyvenamąjį namą. Jame kratos metu aptikta metalinė 10 litrų talpa su, įtariama, spiritu bei 10 stiklinių įvairaus tūrio butelių, su skysčiu, skleidžiančiu alkoholio kvapą. Abu kauniečiai buvo apklausti ir paleisti.


Šiame straipsnyje: alkoholisfalsifikavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių