Kaune 1,3 procento brangsta šildymas

Savivaldybės valdoma „Kauno energija“ likus dienai iki Kūčių nusprendė padidinti centralizuotai tiekiamos šilumos kainą, nors Kauno termofikacijos elektrinė šilumą gamina už tokią pat kainą.

Per bendrovės „Kauno energija“ valdybos posėdį trečiadienį nuspręsta didinti centralizuotai teikiamos šilumos kainą 1,3 procento. Nuspręsta, kad už suvartotą šilumos kiekį, kai šiluma tiekiama iš gyventojams  priklausančių individualių šilumos punktų reikės mokėti 19,09 cento už kilovatvalandę.

Kai šiluma tiekiama iš tiekėjui priklausančių grupinių ar individualių šilumos punktų, reikės mokėti po 20,26 centus už kilovatvalandę.

„Kuro kaina padidėjo 9,6 procento, todėl reikėjo branginti šilumą, - šilumos branginimo priežastį nurodė „Kauno energijos“ generalinis direktorius Rimantas Bakas.

Paklaustas, koks kuras brango, kai Kauno termofikacijos elektrinė - pagrindinė šilumos gamintoja - kainų nedidino, R.Bakas atsakė, kad „Kauno energija“ dalį šilumos gamina pati. Ja aprūpinami kai kurie rajonai, pavyzdžiui, Jurbarkas, Raudondvaris, Domeikava.

Ar nebūtų racionaliau šilumą branginti ne visiems gyventojams, bet tik tų regionų vartotojams, kurių būstai apšildomi ne KTE pagaminta šiluma?

„Ne, tokios tvarkos nėra“, - atkirto R.Bakas.

Pagal naujuosius tarifus mokesčiai už šildymą bus skaičiuojami nuo 2010 m. sausio.


Šiame straipsnyje: Kauno energija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių