Kaunas pagal gyvenimo kokybę - ketvirtas Lietuvoje

Kauno miestas pagal gyvenimo kokybę užėmė ketvirtąją vietą savaitraščio „Veidas" atliktame tyrime. Tyrimo rezultatai parodė, kad Kaunas nukonkuravo sostinę Vilnių bei mažesnius miestus Klaipėdą, Šiaulius, Panevėžį.

Savaitraštis „Veidas" jau antrus metus iš eilės skelbia Lietuvos savivaldybių reitingą pagal pasirinktus rodiklius. Praėjusiais metais Kaunas buvo 49 vietoje. Kauno šuolį į reitingo pradžią lėmė keli objektyvūs rodikliai. Kaune mažiau nei kitur stinga gydytojų, mokytojų, kitų specialistų.

Tyrimo organizatoriai pastebėjo pagerėjusią Kauno miesto kelių būklę. Kaune padaryta žymiai mažiau nusikaltimų 100 tūkst. gyventojų nei Vilniuje. Bedarbių skaičius Kaune yra vienas iš mažesnių - 2,8 proc. Pakilti į reitingo aukštumas Kaunui padėjo aukštųjų mokyklų ir kultūros įstaigų gausa.

Pirmąją vietą reitinge užėmė Neringos miestas, toliau sąraše - Elektrėnai, Alytus, Kaunas, Vilkaviškis, Mažeikiai, Utena, Kaišiadorys, Kėdainiai. Dešimtuką užbaigia Vilniaus miestas, kuris pernai reitinge užėmė 28 vietą.

Pasak tyrimo organizatorių, visos savivaldybės buvo vertinamos pagal 17 skirtingų parametrų. Didžiausiu koeficientu buvo vertinamas gyventojų skaičius, miestelėnų sergamumas, vietos poliklinikose ir ligoninėse gaunamos sveikatos ir gydymo paslaugos, gydytojų trūkumas, investicijos į gydymo įstaigas. 

Portalo forume vyksta diskusija apie tai, kas patinka Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių