Kaunas padės nusiaubtai Ukrainai

nukentėjusios Ukrainos žmones.  

Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos Kauno komiteto pirmininkė Vincė Vaidevutė Margevičienė teigė, kad prekybos centruose turėtų atsirasti specialūs konteineriai, kuriuose žmonės galės palikti aukojamas prekes. Aukas padės surinkti savanoriai. Taip pat galima kreiptis į Raudonojo kryžiaus draugiją: Laisvės alėja. 48, tel. 22-27-65.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ketvirtadienį susitiko su Ukrainos ambasados Lietuvoje patarėju ekonominiams klausimams Leonidu Tretiaku, su kuriuo aptarė paramos galimybę.

Pastarąją savaitę Vakarų Ukrainą nusiaubus stiprioms liūtims ir potvyniams, žuvo 22 žmonės, iš jų 6 vaikai. Nukentėjusiose Ivano-Frankovsko, Lvovo, Užkarpatės, Ternopilio, Černovscų srityse užlieta virš 40 tūkstančių gyvenamųjų namų.

Nuo potvynių nukentėjusiems žmonėms reikalinga skubi pagalba: maistas, drabužiai, vaistai, palapinės, nakvynės reikmenys ir kt. Reikalingos ir piniginės lėšos.

„Negalime likti abejingi nusiaubtai Ukrainai. Artėja rugsėjo pirmoji, kai vaikai turės eiti į mokyklas. Turime solidarizuotis su kitomis valstybėmis ir pagal galimybes padėti mažiausiems Ukrainos gyventojams. Kauno miesto savivaldybė - pirmoji Lietuvoje atsiliepusi į kvietimą padėti nukentėjusiai šaliai ir organizuojanti paramos akciją", - sakė A.Kupčinskas. Savivaldybė kitą savaitę nuspręs, kokią sumą paaukos iš administracijos direktoriaus rezervo fondo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių