Kas aštuntas kaunietis gimė užsienio šalyje

Kauno civilinės metrikacijos biuras pateikė duomenis apie santuokų, skyrybų, gimimų ir mirčių skaičių 2011 metais.

„Kiekvienų metų pabaigoje įdomu pažvelgti į tai, ką įregistravome Civilinės metrikacijos biure per metus. 2011-ieji džiugina tuo, kad gimusių yra daugiau negu mirusių“, – guodėsi šio biuro vedėjas Kęstutis Ignatavičius.

Iki gruodžio 30 dienos Kauno civilinės metrikacijos biure įregistruoti 4045 naujagimiai. Net 495 iš jų gimė užsienio šalyse. 2010 metais Kaune buvo įregistruoti 4335 naujagimiai. Šias metais įregistruota 290 naujagimių mažiau negu praėjusiais.

Pastebėta, kad pastaruoju metu kai kurie jauni žmonės vengia įsipareigojimo ir neregistruoja santuokų. Be to, daug jaunų žmonių išvyko į užsienį, taigi gal ir dėl to kasmet po truputį mažėja santuokų.

„Padaugėjo santuokų su užsieniečiais. Kaune įregistruota 100 tokių santuokų. Daugiausiai susituokiama su piliečiais iš tų šalių, kuriose laikinai ar nuolatinai gyvena lietuviai. Dažnos santuokos su Anglijos, Vokietijos, Olandijos ir Rusijos piliečiais. Užsienyje Lietuvos piliečiai įregistravo 135 santuokas. Santuokos būna įvairios – susituokiama ir su užsieniečiais, ir su Lietuvos piliečiais. Pagal galiojančius įstatymus Lietuvos piliečiai, susituokę užsienio šalyje, turi pateikti dokumentus apie santuokos sudarymą, tuomet išduodame lietuvišką santuokos liudijimą. Be to, mes registruojame ir bažnyčiose sudarytas santuokas, tokių per 2011-uosius buvo 350“, – pasakojo K.Ignatavičius.

Per  2011 metus Kaune įregistruotos 2162 naujos šeimos. Tai yra 18 šeimų mažiau negu praėjusiais metais. Meras Andrius Kupčinskas per metus pasveikino 16 porų, kurios šventė Auksines vestuves, penkias šeimas, kurios pažymėjo Deimantines vestuves ir dvi – Rubinines.

Šiemet išsiskyrė net 1220 porų. Į amžiną poilsį palydėta 3980 kauniečių. Vis dėlto gimusiųjų Kaune užregistruota 65 daugiau negu mirusiųjų.


Šiame straipsnyje: gimstamumasmirtingumassantuoka

NAUJAUSI KOMENTARAI

qazwsx

qazwsx portretas
ir,kiek dar gims.oooohoho!!!

Bumbietis

Bumbietis portretas
Koks dar kaunietis jei Kaune negyvena ir dar ir gimęs svetur?

taip

taip portretas
jauni zmones esam, pagimdysime dar vaiku.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių