Karšto vandens skaitiklis išvertė iš posto (papildyta)

Antradienį susirinkę į posėdį Miesto ūkio ir energetikos komiteto nariai iš pirmininko posto nuvertė konservatorių Gediminą Žukauską.

„Strateginės miesto įmonės uždirba pelnus, o finansinę naštą krauna ant gyventojų pečių. „Kauno vandenys“ nori branginti vandenį. „Kauno energija“ sugalvojo už žmonių pinigus pakeisti skaitiklius ir dar iš to uždirbti. „Kauno švara“ apmokestino butus, nes nesugeba suskaičiuoti šiukšlintojų“, - priekaištus G.Žukauskui žėrė Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narys Kęstutis Mikėnas.

Nepasitikėjimą komiteto primininku G.Žukausku pareiškė keturi nariai. Už jo nušalinimą iš pareigų balsavo Darbo partijos frakcijos narys Rytis Šatkauskas, „Fronto“ partijos narys Bronislovas Kučinskas, liberalcentristas K.Mikėnas ir „Tvarkos ir teisingumo“ partijos narys Arvydas Padegimas. Pastarajama buvo pasiūlyta tapti naujuoju Miesto ūkio ir energetikos komiteto pirmininku, tačiau į šias pareigas jis dar neišrinktas.

„Balsai pasiskirstė po lygiai – trys už, trys prieš, o aš pats susilaikiau. Man dar reikia pagalvoti ir apsispręsti, nes pasiūlymas buvo netikėtas“, – aiškino A.Padegimas.

Su savo partija dėl to jis neketina tartis. „Čia darbas labiau ūkinis, o ne partinis“, – įsitikinęs A.Padegimas. Anot jo, komiteto nariai turės dar kartą balsuoti, kad išrinktų naują pirmininką.

Pasak K.Mikėno, per beveik trejus vadovavimo komitetui metus G.Žukauskas nesirūpino strateginiais miesto ūkio ir energetikos klausimais. „Jis tik vykdė partijos nurodymus, o miesto ūkio reikalai nebuvo sprendžiami. Žmonės mato, kaip atrodo miestas ir kokia yra miesto ūkio padėtis“, - aiškino opozicijai taryboje atstovaujantis liberalcentristas.

G.Žukauskui nepasitikėjimą pareiškę komiteto nariai priekaištavo buvusiam pirmininkui ir dėl „Kauno energijos“ bandymų klaidinti gyventojus pasirenkant karšto vandens tiekėją.

Praėjusią savaitę nepatenkinti Antikorupcijos komisijos pirmininko konservatoriaus Raimundo Kaminsko darbu, iš komisijos pasitraukė keturi tarybos nariai. Gegužės 3-iąją apie tai, kad palieka Antikorupcijos komisiją, pareiškė ir partijos „Jaunoji Lietuva“, priklausančios valdančiajai Sėkmės koalicijai, narys Stasys Buškevičius.

Komisijoje liko tik 5 nariai iš 10, todėl gegužės pabaigoje vyksiančiame tarybos posėdyje turėtų būti teikiama svarstyti nauja komisijos sudėtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių