Karšta? Metas į vandens karą!

Penkiasdešimt vandens šautuvais apsiginklavusių moksleivių apgulė prie Maironio gimnazijos esantį Steigiamojo Seimo aikštės fontaną. Čia penktadienį įvyko vandens mūšis.

Į jau penktą kartą vykstančią akciją, kurios metu galima karštį numalšinti vandeniu, susirinko per penkiasdešimt moksleivių. Socialiniame tinkle „Facebook“ jaunimas buvo raginamas rinktis į miesto centrą ir su savimi atsinešti šautuvą, vandens bus vietoje.

„Ši akcija vyksta jau penktą kartą. Pirmą kartą akciją rengėme birželio pradžioje, tada buvo susirinkę tik 9 žmonės, o pažiūrėkite, kiek šiandien“, - džiūgauja akcijos organizatorė Justina Laucevičiūtė, rankoje laikydama šautuvą ir greitai skaičiuodama vandens karius, esančius fontane.

Mergina išdavė, kad į pirmą kartą surengtą akciją atžygiavo ir policija, pasiteiravusi, ar jaunimas nėra išgėręs ir įspėjusi nešokinėti į fontaną. „Mus įspėjo elgtis drausmingai, bet atsigaivinti spėjome. Smagu, kad visus kitus kartus policija nepasirodė“, - atviravo moksleivė. „Čia buvo net troleibusų vairuotojai sustoję pažiūrėti, kas vyksta“, - atsiliepia kita moksleivė iš fontano.

Moksleiviai prisiminė, kaip vyko ankstesnis vandens mūšis: „19 laipsnių šilumos, ledinis vanduo ir pamėlę nuo šalčio veidai - toks buvo mūsų trečiasis mūšis, tačiau vis tiek džiaugiamės įgyvendinta idėja“, - tikino akcijos organizatorė Justina. Mergina pasakojo, kad dalyvauti akcijoje nori itin daug kauniečių, jeigu tik būna geras oras. „Tik vieną kartą akcija nebuvo pavykusi, nes niekas nesusirinko“, - su apmaudu prisiminė vandens karo veteranė.

Ji teigė, kad idėja kilo iš žiemą vykusio sniego karo. „Žiemą dalyvaujame sniego kare, kuris rengiamas Santakos parke, todėl nusprendėme surengti mūšį ir vasarą, kuomet tvyro tokie dideli karščiai“, - apie vandens mūšio idėją pasakoja Justina.

Moksleivė teigė, kad jos kariuomenėje – 10 nuolatinių dalyvių, organizatorių. „Mes visada laukiame dalyvių, kitas karas įvyks jau šeštadienį!“ - šūkteli moksleivė ir šoka į baseiną kariauti su kitais.


Šiame straipsnyje: Vandens mūšisKauno fontanai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių