Karštą dieną – eilė prie Jūros šventės žuvienės

Pačioje senamiesčio širdyje, Tiltų gatvėje, šeštadienį kunkuliuoja žuvienės katilas, o prie jos driekiasi eilė norinčiųjų sriubos paragauti.

Klaipėdiečiams ir miesto svečiams ketinama išdalinti apie 400 litrų žuvienės.

Tai vienas iš Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos vykdomo Europos žuvininkystės fondo remiamo projekto „Jūrinių žuvų ir jų produktų naujų rinkų plėtra ir skatinimo kampanija“ renginių. Juo siekiama, kad lietuviai mityboje vartotų daugiau patiekalų iš jūrinių žuvų.

Žuvienės virėjai buvo nustebę, jog karšta sriuba žmones karštą dieną domino labiau nei šalti gėrimai.

Jūros šventės dalyviai taip pat buvo vaišinami keptomis žuvimis.

Pasak „Jūrinės žuvies fiestos“ renginio organizatorių, Jūros šventė yra pats tinkamiausias metas lietuvius pratinti prie žuvų skonio – į šventę suplūsta visa Lietuva, ir būtų neteisinga, jei uostamiesčio širdyje karaliautų ne žuvienės, o kepamo šašlyko kvapas.

Tikimasi, jog žuvienės, kaip ir suplanuota, užteks iki 17 val.


Šiame straipsnyje: Jūros šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių