Karmėlavoje italas steigs namus vaikams

Įvairių projektų rėmėjas, senelių dienos centro Panemunėje įkūrėjas italas Sergio Paterlini rengiasi naujiems darbams.

Dabar šis filantropas iš Italijos vysto naują projektą Lietuvoje. Jis nupirko žemės sklypą Karmėlavoje, kur žada statyti „Savarankiško gyvenimo namus". Ši įstaiga bus skirta vaikams, išėjusiems iš vaikų globos namų.

„Dažnai vaikai, sulaukę 18 metų, išėję iš vaikų globos namų nemoka savarankiškai gyventi, tvarkyti savo finansus, stabiliai atsistoti ant kojų. Tokiuose namuose jiems būtų puiki galimybė įsitvirtinti gyvenime, kad vėliau galėtų jau savarankiškai gyventi", - pasakoja S.Paterlini.

Namą administruoti turėtų Kauno vaikų globos namai. Italas tikisi paramos iš Kauno miesto savivaldybės, du trečdalius visos sumos sumokės italai, o likusią galėtų padengti savivaldybė. Apie tai buvo kalbama italo susitikime su Kauno meru Andriumi Kupčinsku.

Dabar vyksta projektavimo darbai, o pavasarį turėtų prasidėti namo statybos.

Kauno meras pritarė, kad šis projektas labai svarbus miestui. „Reikia paruošti techninį projektą, kad būtų aiški projekto sąmata. Savivaldybė tikrai ieškotų būdų kaip skirti finansavimą, būtų galima net teikti paraiškas į struktūrinius fondus", - teigė meras. 


Šiame straipsnyje: paterlinivaikainamai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių