Kariotiškių sąvartyne į mišką pateko 2 tūkst. kubinių metrų dumblo

Trakų rajone Kariotiškių sąvartyne įvykus avarijai, iš rezervuaro į aplinką ištekėjo apie 2 tūkst. kubinių metrų dumblo, skelbia Trakų savivaldybė.

Savivaldybėje sudaryta speciali komisija penktadienį po pietų spręs, ar dėl nelaimės skelbti ekstremalią padėtį.

„Pirmiausia reikia tiksliau išmatuoti užterštą teritoriją. Ekstremalios padėties skelbimas yra pagal tam tikrus kriterijus. Reikia žiūrėti, ar yra tie kriterijai“, - BNS sakė savivaldybės atstovė Sigita Nemeikaitė.

Anot Trakų valdžios, avarija įvyko ketvirtadienį, apie 16 val., plyšus specialiai dumblą dengiančiai plėvelei.

Penktadienį prieš pietus teršalų plitimas buvo sustabdytas. Šiuo metu likviduojami jos padariniai, matuojama dumblo išplitimo teritorija.

Įvykio vietoje apsilankiusi Trakų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Irena Narkevič sakė BNS, kad užteršta truputį mažiau nei hektaras - 85 arai - miško.

Premjeras Andrius Kubilius ir į įvykio vietą nuvykęs aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas pareiškė reikalausiantys asmeninės atsakomybės iš kaltininkų. G.Kazlauskas teigė, kad visa aplinkai padaryta žala bus nustatyta ir suskaičiuota, o kaltieji privalės ją atlyginti.

Panaši avarija Kariotiškių sąvartyne įvyko pavasarį. Tąkart dumblą dengianti plėvelė prasmego, dalis dumblo taip pat pateko į aplinką. Ši avarija dar nebaigta galutinai likviduoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DDD

DDD portretas
Kas tie kubiniai metai ?

aha

aha portretas
isgrauskit,2000 tonu dumblo telaike kazkokia plevele.Gal smegenu dangalai?Kur pylimai anksciau buvo?Kas priziuri tvarka,tam betvarke nerupi,blin.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių