Karininkas pristato savo poezijos rinkinį

Kai kurie Lietuvos karininkai stebina neįtikėtinais talentais. Šiandien sostinės Šv. Ignoto bažnyčios Rūsio salėje gitara brazdins ir savo kūrybos eiles skaitys majoras Valerijus Šerelis.

15 val. prasidėsiančiame renginyje bus pristatoma V.Šerelio poezijos knyga „Mūzoms ir jų kareiviams“.

„Šis poezijos rinkinys – tai pirmasis kareivio, daug mačiusio ne visai šaltuose kraštuose – Afganistane ir Irake – eilėraščių rinkinys. Jame lengvu humoru, subtiliomis užuominomis, o kartais ir kandžia ironija ar sarkazmu, ciniškai arba atvirkščiai – romantiškai, beveik nuolat su šypsena žaidžiama žodžiais“, – rašoma knygos anotacijoje.

Poezijos rinkinyje – per 70 eilėraščių, knyga iliustruota autoriaus bendražygio jaunesniojo puskarininkio Ernesto Kuckailio fotografijomis ir piešiniais.

Ketvirtadienį kalbintas V.Šerelis portalui sakė, kad jo eilėraščiuose į pasaulį stengiamasi žvelgti optimistiškai, nors gyvenimiškos istorijos ne visada būna linksmos.

"Mano lyrinis herojus - tai pasaulio atspindys. Jis kelia klausimus, į kurį skaitytojas pats turi atsakyti. Visgi dažniausiai mano kūrinių motyvas optimistiškas. Nors istorija ir nelinksma, į tai stengiuosi pažvelgti su lengva ironija ar humoru", - kalbėjo nuo vaikystės eilėraščius rašantis V.Šerelis.

Karininkas tikino, kad mintys kūrybai dažniausiai ateina netikėtai. Vyras prisipažino, kad neretai eilėraščiai gimsta grojant gitara. Šį muzikos instrumentą V.Šerelis pirmąkart į rankas paėmė prieš kelis dešimtmečius, nesiskiria ir iki šiol. Tiesa, kalbėdamas apie šį savo pomėgį jis išlieka kuklus.

"Gitara groti pradėjau prieš 30 metų. Tačiau visą laiką mokausi ir manau, kad mokysiuos visą gyvenimą", - sako 42 m. karininkas, kuriantis ne tik eilėraščius, bet ir rašantis žodžius patiems atliekamoms dainoms.

Penktadienį vyksiančio knygos pristatymo metu knygos autorius taip pat brazdins gitara, dainuos ir skaitys savo kūrybos eiles. Renginio metu perkusija gros Tomas Dobrovolskis, fleita - Neda Malūnevičiūtė.

Bus surengta jaunesniojo puskarininkio Ernesto Kuckailio fotografijų paroda. Tiesa, V.Šerelio knygą jau dabar galima užsisakyti internetu. Ji pardavinėjama internetinėje parduotuvėje "Mano knyga".

Knygos autorius majoras V.Šerelis 2005 m. vasario-liepos mėnesiais tarnavo NATO mokymo misijoje Irake. Karininkas su kolega, tada dar viršila E.Kuckailiu, buvo pirmieji Lietuvos kariuomenės atstovai šioje misijoje.

2002 m. - 2003 m. sandūroje karininkas vadovavo Lietuvos kariuomenės pirmajam Specialiųjų pajėgų eskadronui Afganistane, operacijoje „Tvirta taika“. O kaip jis pats sako, „dar žalioj jaunystėj", 1991 m. Lietuvos žemės ūkio akademijoje, kur tada studijavo, surinko savanorių būrį ir tapo pirmuoju jo vadu.

Šiuo metu V.Šerelis tarnauja Baltijos gynybos koledže, yra Operacijų departamento instruktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių