Kaprizinga žiema neatstoja, tačiau vidury savaitės bus šilčiau

Savaitgalio naktimis spaudęs šaltukas išsilaikys ir šios savaitės pradžioje, tačiau sinoptikai guodžia - nuo savaitės vidurio į Lietuvą iš vakarų jau slinks šiek tiek šiltesni pavasariški orai.

Praėjusį savaitgalį oras išties buvo dar žiemiškas, sekmadienio naktį spaudė 15 laipsnių šaltis, tik dienomis dangumi keliaujanti saulė jau buvo šiltesnė.

Šiandien anticiklonas vėl žada mažai debesuotus orus. Pirmadienis bus giedras ir saulėtas. Oro temperatūra Kaune svyruos apie 2 laipsnius šalčio. Papūs malonesnis pietų, pietvakarių vėjas.

Antradienį orai nebus tokie ramūs. Orų permainas atneš šiauriau Lietuvos keliaujantis žemo atmosferos slėgio sūkurys. Per mūsų šalį praslinks atmosferos frontas.

Naktį Kaune bus apie 8 laipsnius šalčio, antradienio dieną sušils iki 1 laipsnio šilumos, iš dangaus vėl pažirs snaigės. Naktį vėjas išliks dar silpnas, o dieną pasieks 5-10 m/sek.

Savaitės viduryje krituliai pasitrauks. Pūs vidutinio stiprumo vakarų, pietvakarių vėjas. Trečiadienio naktį Kaune šals iki 8 laipsnių, dieną jau bus giedra ir saulėta, oras sušils iki 2 laipsnių šilumos.

Dar šiek tiek šiltesni orai bus kovo 11-ąją. Ketvirtadienio naktį Kaune bus apie 6 laipsnius šalčio, formuosis rūkas, dieną bus apie 2 laipsnius šilumos.

Penktadienį vėjas nurims. Žymesnių kritulių nesulauksime. Kaune naktį pašals iki 5 laipsnių šalčio, o dieną maloniai džiugins 3 laipsnių šiluma.

Deja, savaitgalį į Lietuvą užsuks dar vienas ciklonas. Jis atneš kritulius. Kris šlapdriba, sniegas.


Šiame straipsnyje: potvynis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių