Kanibalizmu kaltinama medikė D. Jakaitė: gimdymas Vilniuje - 2000 litų

Naujoje „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Nuoga tiesa“, vedamoje Rūtos Janutienės, antradienio vakarą buvo gvildenama itin aktuali tema – gimdymas namuose ir vadinamoji raganų medžioklė.

Laidoje dominavo gynybos pozicija – neva gimdyti gydymo įstaigose – brangu ir nesaugu, todėl buvo pakviesta perpus daugiau dalyvių, palaikančių gimdančiųjų namuose ir joms padedančiųjų pusę, rašo 15min.lt.

Viena iš laidos dalyvių – šeimos gydytoja Dalia Jakaitė – tapo įtariamąja. Pribuvėja kaltinama dokumentų klastojimu, neteisėtu vertimusi ūkine, komercine profesine veikla, vertimusi medicinos praktika be licencijos ir... kanibalizmu.

D. Jakaitė teigia savo kaltės nepripažįstanti. Šeimos gydytojai gresia treji metai nelaisvės, jos namuose buvo atlikta krata.

„Pirmiausia gimdymai namie prasidėjo dėl to, kad buvo grubiai elgiamasi su gimdyvėmis. Posovietiniais ankstyvaisiais laikais už gimdymą reikėdavo mokėti šimtą rublių. Dabar pasikeitė tik nuliukų skaičius. Man žmonės teigė, kad Kaune gimdyti kainuoja tūkstantį, o Vilniuje – du tūkstančius litų“, – kainas vardijo D. Jakaitė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytautas

vytautas portretas
už veiklą tegul sėdi,bet kam tas kanibalizmas,ką irodėte,kad vaikus greužė.DEBILAI.

pykstu

pykstu portretas
del zmoniu bukumo, na imkite ir neduokite tu kysiu, jei visi neduos tai niekur nedings ir dirbs ta darba, o kai patys kisate pinigus dakratui, manydami, kad busit gudresni uz kitus, kad busit geriau priziurimi nei kiti, kad busite labiau topojami nei kiti, tai esate durniai ir kysininkai, ir nesiskuskite, kad musu valstybe korumpuota, nes jus patys korumpuoti

laima

laima portretas
kazkoks durnynas.Gimdziau ir sovietiniu laiku ir nemokejau jokiu pinigu nesamone niekas ju manes neprase,tik geles ir saldainiai,ir laisvoj lietuvoj gimdziau ir velgi nedaviau jokiu pinigu ir viskas labai gerai ir sekmingai.Jeigu patys kisat i kisenes tai nereikia ir dejuoti
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių