Kamuolinių vadeiva nekalės dėl onkologinės ligos

Kamuolinių gaujos vadeiva Giedrius Janonis pagal medicinos ekspertų išvadą negalės atlikti laivės atėmimo bausmės, net jei ji bus paskirta.

Kauno apygardos teismas nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje Kamuolio pravardę turintis Giedrius Janonis kaltinamas turto prievartavimu.

Medicinos ekspertai pateikė išvadą, kad Kamuolys serga onkologine liga, todėl negalės kalėti, net jei teismas priims apkaltinamąjį nuosprendį. Tačiau medikai nedraudžia G.Janoniui dalyvauti bylos nagrinėjime.

Prieš daugiau kaip metus, kai buvo sprendžiamas G.Janonio suėmimo klausimas dėl susišaudymo Kauno rajone, Radikių kaime onkologinė įtariamojo liga buvo pagrindinis advokatų motyvas kodėl Kamuolio negalima suimti. Vietoj dviejų prokurorų prašytų mėnesių G.Janonį buvo leista suimti mėnesiui.

„Kauno dienoje“ buvo rašyta apie susišaudyma „Lapienės“ sodų bendrijoje. Tąsyk siaurame kelyje iš sodų bendrijos išvažiuoti ketinusiam prašmatniam „Audi A8“ limuzinui kelią pastojo „Renault Laguna“, iš kurio iššokę „Kalašnikov“ automatais ginkluoti užpuolikai paleido serijas šūvių.

Maždaug trisdešimt kulkų susmigo į „Audi“ priekinį stiklą, variklio gaubtą ir šonines dureles.

Sunkiai sužeisti „Audi“ automobiliu važiavęs Kauno agurkiniams priskiriamas 28 metų amžiaus Tadas Petrošius ir kartu vykęs jo apsaugininkas 39 metų Renaldas Mockus buvo skubiai nuvežti į Kauno medicinos universiteto klinikas ir ten operuoti.

Už turto prievartavimą Kauno apygardos teisme Kamuolys teisiamas su kitais savo gaujos sėbrais. Kaltinamųjų suole Deividas Čereška, pravarde Pyragėlis, Andrius Juodis, pravarde Gruzinas ir vienintelis suimtas Marius Pilvelis.

Kaltinamojoje išvadoje teigiama, kad „kamuoliniai“ prievartavo turtą iš Kauno verslininko Šarūno Valasevičiaus užsiimančio nekilnojamuoju turtu. Verslininkas buvo pagrobtas, pagrobėjai reikalavo pinigų kankino. Užnugario įbaugintas vyras kreipėsi į „kamuolinius“. Tačiau ir su neva užtarėjais sekėsi ne ką geriau. Pastarieji Š.Valasevičiui priekaištavo dėl keliamų rūpesčių. Jau anksčiau iš verslininko gavę 150 tūkst. litų kamuoliniai užsiprašė dar 10 tūkst. eurų. 

Atsidūręs akistatoje su įpykusia gauja ir supratęs, kad gali būti nužudytas, verslininkas pasinaudojo susiklosčiusiomis aplinkybėmis ir nuvyko tiesiai į policiją.

Teisiamoms grupuotėms sekasi

Spalio viduryje buvo nuosprendis dar dviems „kamuoliniams“.  Kauno apygardos teisme nagrinėta nužudymo byla. „Kamuoliniams“ priskiriami Eugenijus Gudeliauskas ir Virginijus Baltrušis buvo kaltinami Vyginto Vilimo, žinomo Valdybos pravarde, nužudymu.

E.Gudeliauskas, turintis Ryžo bei Bryliko pravardes išgirdo išteisinamąjį nuosprendį.

V.Baltrušiui teismas skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę. Pridėjo neatliktą bausmę už turto prievartavima ir paskelbė, kad galutinė bausmė skirta 12, 5 metų. 

Šį mėnesį nuteisti ir „kamuolinių“ konkurentais laikomi „agurkiniai“. „Agurkinių“ gaujos vadeiva Saulius Velečka ir jo sėbrai buvo kaltinami daugybe nusikaltimų, tačiau toli gražu ne visus pavyko įrodyti. „Agurkiniai“ broliai Antanas ir Andrius Obelieniai ir Nidas Korsakas nuteisti už turto prievartavimą iš Andriaus Pakštaičio. A.Obelieniui teismas skyrė 8 metus nelaisvės, jo jaunesniam broliui – 6 nelaisvė metus, N.Korsakui – 3,6 laisvės atėmimo metus.

Gaujos vadeiva S.Velečka, pravarde Agurkas, ir jo dešiniąją ranką laikomas Norbertas Tučkus nuteisti 2,6 metams nelaisvės. Jų atžvilgiu teisme pavyko įrodyti tik prabangaus katerio vagystę. Gaujos vadeivos laisve mėgausis dar 20 dienų nuo nuosprendžio paskelbimo iki jo įsigaliojimo. Žinoma, jei per šį laiką nuosprendžio niekas neapskųs.


Šiame straipsnyje: kamuoliniaiGiedrius Janonis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių