A. Kaminskas: policijos įvaizdį formuoja eiliniai

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Algirdas Kaminskas teigia, kad pareigūnams išsilavinimo pakanka. Reikiamą kvalifikaciją jie gali įgyti per įvairius mokymus, belieka įskiepyti pagarbą profesijai.

– Ar policijos pareigūnų išsilavinimas yra pakankamas?

– Šiuo metu pirminės grandies pareigūnai Lietuvos policijos mokykloje mokosi 1,5 metų ir gauna tiek žinių, kiek reikia. Viskas priklauso nuo to, koks žmogaus požiūris į mokslus, kaip jis įsisavina žinias. Ilgiau pareigūnų ruošti nereikėtų, nes toliau yra nuolatiniai mokymai.

– Ne visada aukštasis mokslas yra rodiklis?

– Taip. Būna taip, kad žmogus kiša tris aukštojo mokslo diplomus ir nežinai, kur tą žmogų padėti. Gerai, jei pareigūnas turi aukštąjį išsilavinimą, bet norintis tobulėti policininkas reikiamų žinių gali pasiekti per papildomus užsiėmimus. Mes tai skatiname, o mokymų sistema yra pakankamai išplėtota.

– Ar viename tarnybiniame automobilyje du patruliai su viduriniu išsilavinimu yra normalu?

– Niekada nebūna taip, kad savarankiškai užduotis atliktų naujai atėjęs, nepatyręs žmogus. Yra laikotarpis, per kurį visiems naujiems pareigūnams padeda kartu dirbantis patyręs pareigūnas. Ekipaže dviejų nepatyrusių pareigūnų nebūna.

– Žmonės dažniausiai susiduria su tais pareigūnais, kurie turi patį mažiausią išsilavinimą. Juk tai kenkia policijos įvaizdžiui. Gal ir neperdėtos tos kalbos apie beraščius policininkus?

– Jeigu vidurinėje mokykloje rašyti neišmokai, tai ir aukštoji mokykla neišmokys. Mes puikiai suvokiame, kad žmonės pirmiausia pastebi uniformuotų pareigūnų bendravimo kultūrą, sugebėjimą įforminti dokumentus, jo išvaizdą. Į tai atkreipiame dėmesį.

– Apie nederamą policininkų elgesį istorijų pasigirsta, bet vis rečiau. Policija susirūpino savo įvaizdžiu ir deda pastangas jam taisyti?

– Sovietiniais laikais buvo manoma, kad eiliniu policininku gali dirbti bet kas ir niekam nekilo tokia mintis, kad kaip tik eiliniai policininkai formuoja visos policijos įvaizdį. Jau daug metų pareigūnams sakome, kad žmonės stebi ir mato, kaip jie atrodo, elgiasi. Būna visko, bet stengiamės elgtis taip, kad žmonės gerbtų mūsų profesiją. Kažkada per pareigūnų atestaciją paklausiau, kiek per metus jie gavo padėkų iš paprastų žmonių. Tada klausimas skambėjo keistai, nes atrodė, kad pagrindinis pareigūno tikslas – surašyti kuo daugiau protokolų. Dabar jau po truputį tampa norma, kad pareigūnas turi padėti, o ne bausti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
jau laikas pakeisti juos visusb į išsilavinusius,kad daugiau to neatsityiktų su 240 smogikų prieš vaiką ir beginklius žmones,ateis laikas ir vadfai bus teisiami........juos jau turėjo atleisti po 2012-05-17 d.

Protas-garbė-sąžinė

Protas-garbė-sąžinė portretas
Šiuo metu baudžiamųjų institucijų reikia nedaug, nes policininkai mėgsta dirbti mokytojais, kultūros darbuotojais, savivaldos specialistais. Ypač teisininkams ir policininkams rūpi ministrų pareigos.

kokio velnio tas aukstasis

kokio velnio tas aukstasis portretas
??? kas cia skatinama diplomu prekyba tokiom raslaivom ? svarbu gerai fiziskai pasiruose, moket saudyt , ir pilnai pakanka, kita kart tas su viduriniu issilavinimu buna zymiai padoresnis uz ta su aukstuoju.....
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių