Kalvarijų turgus pristato – „Ruošk lašinius žiemai“

Kalvarijų turgus ir lietuvių liaudies buities, papročių, valgių ir amatų asociacija „Šventė visiems“ tęsia pradėtą bendradarbiavimą ir šį šeštadienį visus turgaus lankytojus bei prekeivius kviečia išmokti ekonomiškai pasirūpinti maisto atsargomis žiemai.

Kulinarinio paveldo žinovai visus apsilankiusius mokys senoviniu receptu sūdyti lašinius. O kad mokslai neprailgtų, susirinkusieji už nedidelę kainą galės pasivaišinti ant laužo kepta mėsa.
 
„Stengiamės savo organizuojamas akcijas derinti su žemės ūkio darbų sezoniškumu, nes su tuo glaudžiai susijęs ir maisto atsargų ruošimas žiemai. Manau, vilniečiams tikrai bus įdomu prisiminti, o neretam ir naujai išmokti mūsų senelių ištobulintų lašinių sūdymo receptų. Todėl Kalvarijų turgus visus kviečia dalyvauti akcijoje „Ruošk lašinius žiemai!“. Lašinių sūdymo procesas vyks nuo 12 valandos prie baldų paviljono „Okeanas“, - sakė Kalvarijų turgaus direktorius A. Barauskas.

Asociacijos „Šventė visiems“ prezidentas V. Urba atkreipia dėmesį į tai, kad šeštadienį pristatant lašinių sūdymą senovišku dzūkišku būdu, bus naudojami ne tik autentiški žolelių mišiniai, bet ir senoviška medinė gelda, kuri esą maistui suteikia savitą skonį. „Šiandien kalbama vien apie taupymo būtinybę, todėl ir mes pristatysime ekonomišką patiekalo receptą, kuris nereikalauja jokių prabangių ingridientų“, - senovinį receptą komentavo V. Urba.

Lietuvių liaudies buities, papročių, valgių ir amatų asociacija „Šventė visiems“ vienija per 70 amatininkų, liaudies meistrų bei meno atstovų. Trečius veiklos metus skaičiuojanti asociacija organizuoja tradicinio liaudies meno bei amatų pristatymą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Vilniaus Kalvarijų turgavietėje yra apie 310 prekybos kioskų, 2 mėsos, 2 žuvies, 1 baldų paviljonai, čia įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, parduotuvės, kavinės, maisto užkandinės, barai. Turgavietėje veikia ir 50-ties prekybos vietų sendaikčių turgus. Prekeivių skaičius, priklausomai nuo sezoniškumo, svyruoja ir siekia apie 2500. Kalvarijų turgus – vieta, kur galima derėtis.


Šiame straipsnyje: Kalvarijų turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių