Kalvarijų turguje prekiaujama tik lietuviška žalia mėsa

Žiniasklaidoje vis plačiau kalbant apie tai, kad Vilniuje veikiančiose turgavietėse prekiaujama iš kaimyninių valstybių atvežta žalia mėsa, UAB „Kalvarijų turgus“ vadovybė pareiškia, kad jų turguje parduodama tik Lietuvos gamintojų tiekiama šviežia mėsa.

„Esame atviri bet kokioms komisijoms ar patikrinimams. Savo žodžius, kad Kalvarijų turguje prekiaujama tik lietuviška žalia mėsa, galime pagrįsti oficialiais dokumentais“, - sakė UAB „Kalvarijų turgus“ direktorius A. Barauskas.

Turgaus administracija nesutinka ir su įvairių ekspertų pareiškimais, kad iš turgaviečių išstumiami ūkininkai. Kalvarijų turguje didžiausius žalios mėsos kiekius tiekia devynios skerdyklos iš Mažeikių, Prienų, Šilalės, Panevėžio ir kitų rajonų. Vien per sausio 12-16 dienas į Kalvarijų turgų buvo pristatyta apie 13,5 tonos skerdienos.

„Visi žalios mėsos tiekėjai administracijai pateikia dokumentus, kuriuose kilmės šalis nurodoma Lietuva. Sunku spręsti, kodėl paskutiniu metu eskaluojamas šis klausimas, vienintelė šiuo metu darytina išvada, kad didžiosios sostinės turgavietės ir ūkininkų turgeliai ima sudaryti rimtą konkurenciją kitiems rinkos dalyviams. Galime tik pasidžiaugti, jog mus pradeda vertinti“, - komentavo A. Barauskas.   

Vilniaus Kalvarijų turgavietėje yra apie 310 prekybos kioskų, 2 mėsos, 2 žuvies, 1 baldų paviljonai, čia įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, parduotuvės, kavinės, maisto užkandinės, barai. Turgavietėje veikia ir 50-ties prekybos vietų sendaikčių turgus. Prekeivių skaičius, priklausomai nuo sezoniškumo, svyruoja ir siekia apie 2500. Kalvarijų turgus – vieta, kur galima derėtis.


Šiame straipsnyje: Kalvarijų turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių