Kalvarijų turgavietėje prekiauta ginklais

Norint įsigyti ginklą, pasirodo, net nereikia eiti į specializuotas parduotuves. Jais vilniečiai prekiauja Vilniaus Kalvarijų turgavietėje.

Šeštadienį šioje turgavietėje buvo sulaikyti du vyrai, bandę parduoti pneumatinį pistoletą bei dujiniais užtaisais šaudantį ginklą.

Kaip praneša Vilniaus apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas, patikrinimą turgavietėje surengė Licencijavimo skyriaus pareigūnai.

Pirmas civiliais drabužiais vilkintiems pareigūnams įkliuvo 51 metų V.R. Vyras už 120 litų policininkams bandė įsiūlyti pneumatinį pistoletą IŽ-40.

Šis ginklas priskiriamas D kategorijos ginklams, todėl jo pardavimui būtina turėti licenciją. V.R. jos neturėjo, todėl buvo sulaikytas ir nuvežtas į sostinės 1-ąjį policijos komisariatą.

Po kurio laiko pareigūnams įkliuvo dar vienas prekeivis ginklais. 41 metų A.B. bandė parduoti 9 mm dujiniais užtaisais šaudantį ginklą - „Reck Double Action“. Jis taip pat pristatytas į policijos komisariatą.

Abiems vyrams teks atsakyti už Lietuvos ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo 19 ir 24 straipsnių reikalavimų pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių