Kalvarijų turgaus prekiautojai: mes nesileisime terorizuojami

Kalvarijų turgavietės prekiautojai, pasipiktinę viešosios tvarkos pareigūnais, ruošiasi piketui.

Asociacijos „Kalvarijų turgus visiems“ vadovai šiandien kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės prokuratūrą, Asmens duomenų apsaugos inspekciją bei Vilniaus merą V. Navicką, prašydami pateikti atsakymus kieno nurodymu vakar Kalvarijų turgaus prekeivius krėtė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus tarnautojai. Šie pareigūnai reikalavo pateikti ir asmeninius duomenis – asmens kodus, privačius telefonų numerius ir pan.

Taip pat atitinkamos institucijos informuojamos, kad prieš turgaus prekiautojus buvo panaudota psichologinė Vilniaus m. savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų prievarta, dėl ko dalis asmenų patyrė didelį šoką, materialinius nuostolius, buvo sutrikdyta prekyba. Neatmestina, kad tokio pobūdžio patikrinimai susiję su vis garsėjančiomis kalbomis apie turgaus privatizavimą.

„Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai apsupo Kalvarijų turgavietę ir staigiai puolė tikrinti, reikalauti kasos kvitų, kvitų dalis prekiautojų dar neturėjo, kadangi dėl žmonių gausos dar nebuvo priėję kontrolieriai. Bandant paaiškinti situaciją, buvo pareikalauta pasakyti savo asmens duomenis ir asmeninį telefoną, kitaip bus blogai ir grės administracinė nuobauda. Kyla rimtų abejonių, ar prašymas pateikti tokio pobūdžio informacijos neperžengia pareigūnų kompetencijos ribas“, - sakė asociacijos „Kalvarijų turgus visiems“ vadovas Martynas Piečia.

M.Piečia teigė, kad tikrindami lauko prekiautojus, kiti Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai terorizavo prekybinius kioskus ir reikalavo pateikti visus dokumentus, taip pat ir verslo liudijimus, buhalterinės apskaitos dokumentus. Anot M. Piečios, asociacija nori atkreipti dėmesį, kad turgaus prekiautojus kelis kartus į savaitę tikrina tokios valstybinės institucijos kaip mokesčių inspekcija, policija, veterinarinė tarnyba ir kt.

„Noriu atkreipti dėmesį, kad tarp šiai savivaldybės tarnybai priskirtų priežiūros sričių nėra ekonominės policijos funkcijų. Jų kompetencijos ribose yra tik gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimai, tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimai, atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimai, triukšmo prevencija viešosiose vietose, išorinės vaizdinės reklamos taisyklių pažeidimai, Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimai, alkoholio vartojimo viešosiose vietose pažeidimai“, - sakė M. Piečia.

Atsižvelgdama į pastaruoju metu vis dažniau pasitaikančius Kalvarijų turgaus prekiautojų terorizavimo atvejus, asociacija „Kalvarijų turgus visiems“, vienijanti daugiau nei 2 000 Kalvarijų turgavietės prekiautojų, ruošiasi rengti piketą. Piketas planuojamas jau kitą savaitę prie Vilniaus miesto savivaldybės.


Šiame straipsnyje: Kalvarijų turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių