Kalvarijų turgaus prekiautojai kyla prieš miesto valdžią

2 tūkst. sostinės Kalvarijų turgaus prekeivių susivienijo į asociaciją ir ketina priešintis miesto valdžios planams.

Naujai įsteigta asociacija „Kalvarijų turgus visiems“ viešai pareiškė neigiamai vertinanti „po kilimu“ ir neskaidriai Vilniaus miesto savivaldybėje rezgamus planus privatizuoti Kalvarijų turgavietę arba perleisti ją dešimtmečiams koncesininkui arba nuomininkui“.

Kaip teigiama asociacijos išplatintame pranešime, prekiautojai baiminasi, jog turgus į privačias rankas nukeliaus net neatsiklausus jų nuomonės.

„Buvo sudaryta darbo grupė, į kurios sudėtį buvo formaliai įtrauktos ir prekeivių teises atstovaujančių asociacijų vadovės, tačiau jos taip ir nebuvo pakviestos nei į vieną grupės darbo posėdį“, - tvirtina Kalvarijų turgaus prekiautojai. Esą mero patarėjo Kęstučio Binkausko vadovaujama darbo grupė savo darbą jau baigė, „o rezultatai slepiami tiek nuo prekeivių, tiek nuo visuomenės“.

Pats K.Binkauskas portalui teigė, esą darbo grupė niekuomet nesvarstė turgaus privatizavimo galimybės. Anot jo, tokios galimybės nėra ir dabar.

Kaip jau skėlbėme, Kalvarijų turgumi itin aktyviai domisi vicemeras Gintautas Babravičius. Jo partijos kolega Sigitas Kerušauskas laikomas realiausiu kandidatu užmti turgaus direktoriaus vietą.


Šiame straipsnyje: Kalvarijų turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių