Kalvarijų turgaus klausimas – savivaldybės darbotvarkėje

Trečiadienį  Vilniaus miesto taryba turėtų patvirtinti Kalvarijų turgaus nuomos sąlygas. Tarybos išvakarėse savivaldybė leido Europos aikštėje prekiauti Lietuvos ūkininkams, pritariantiems turgaus nuomai.

Vilniaus miesto taryba trečiadienį greičiausiai pritars siūlymui Kalvarijų turgų privačiai bendrovei konkurso būdu išnuomoti 25 metams. Konkurso laimėtojas kasmet privalėtų savivaldybei už turgaus nuomą mokėti po 1 mln. litų. Kartu jis įsipareigotų savomis lėšomis per 4 metus, nenutraukiant turgaus veiklos, turgavietę renovuoti. Skaičiuojama, kad darbai atsieitų apie 25 mln. litų ir daugiau.

Po renovacijos vieta būtų išplėsta dvigubai. Senieji paviljonai būtų renovuoti, atsirastų naujų dengtų prekybos plotų. Dalį turgavietės ketinama palikti po atviru dangumi. Vadinasi, turguje sutilptų ne tik dabartiniai prekiautojai, bet atsirastų vietos ir naujiems. Be to, pasak Vilniaus mero patarėjo privatizacijos klausimams, didesnėje turgavietėje prekiautojams nukristų vietos nuomos kainos.

Svarstant komitetuose nuomos sąlygos papildytos punktais, kad turguje būtinai turėtų atsirasti ir nemokama automobilių aikštelė lankytojams, o turgaus prekybos vietos suskirstytos į kategorijas. Taip atsirastų atskiras plotas drabužių prekiautojams, lietuvišką produkciją siūlantiems ūkininkams, maisto produktų perpardavinėtojams ir kitiems.


Šiame straipsnyje: Kalvarijų turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių