Kalėdų senis iš Laplandijos į Anupriškes atvežė pūgą

Penktadienį į Lietuvą atvyko tikrasis Kalėdų senis iš Laplandijos. Jis, vos atvykęs į šalį, išskubėjo į Anupriškes, Trakų rajoną, kur jo laukė daugybė vaikų.

Trakų rajone prie ežero susirinkusiems vaikams neleido sušalti lietuviškasis Kalėda, kuris daužydamas barškančia lazda liepė vaikams trepsėti ir dainuoti dainas. Paklausęs, kurio Kalėdų senio mažyliai labiausiai laukia, vaikai vienbalsiu šaukė: „Mūsų“.

Lietuvių Kalėdų seniui talkino trys elfės Mimi, Mumu ir Mama. Vaikai kartu su ilgabarzdžiu ir žaviom padėjėjom šoko „Šiaudų batus“ bei „Ančiuko“ šokį. Melodingiems balsams akomponavo būgneliai, dūdos. Iš globos namų suvažiavusiems mažyliams buvo išdalyti mediniai šaukštai, kuriais taip pat buvo galima prisidėti prie muzikos garsų. „Muzikantai mums ir užgrieš, bet ne dantimis iš šalčio, o smuikais“, - juokėsi lietuviškasis Kalėda.

Apie atvažiuojantį į Anupriškes tikrąjį Kalėdų senį pranešė prasidėjęs sniegas. Pakilęs stiprus vėjas snaiges blaškė po Anupriškių aukštų pušų viršūnes, o vaikams lietuviškasis Kalėda vis žadėjo, kad Joulupukis (suomiškas Kalėdų senis) jau ne netoli.

Iš Laplandijos atvykusį Joulupukį iki Anupriškių atlydėjo policijos eskortas ir keli „Mini“ automobiliai. Elniais kinkytas roges, į keturrates transporto priemones iškeitė ir suomiškojo Kalėdų senio palydovai - elfai.

Į vaikų ratą įsisukęs Joulupukis pasisveikino lietuviškai - „Labas“ ir išmokė mažylius suomiškai padėkoti - „Kitos“. Taręs kelis žodžius apie savo tolimąjį kraštą ir kaimą, kuriame gimsta dovanos mažyliams, suomių Kalėdų senis buvo pasodintas į iškilmingą raudoną sostą. Vaikai plūdo pulkais prie Joulupukio, norėdami paliesti jo vešlią barzdą, nusifotografuoti su juo.

Joulupukis vaikams pasakojo, kad iš Laplandijoje dabar žemę dengia 25 cm storio sniego patalas ir spaudžia 5 laipsnių šaltukas. Kalėdų senis džiaugėsi, kad kasmet jo aplankyti atvyksta apie 300 tūkst. lankytojų iš viso pasaulio. Su šypsena baltabarzdis kvietė atvykti į svečius ir visus į Anupriškes susirinkusius.

Paklaustas, ar šiais metais vaikai buvo geri, suomių Kalėdų senis sakė: „Žinau, kad daug vaikų Lietuvoje buvo geri. Per dvi savaitės elniais pakinkytomis rogėmis atvešiu daug dovanų į Lietuvą“.

Kad domisi mergaičių svajonėmis, Joulupukis įrodė išvardydamas daugybę lėlių rūšių, tokių kaip „Barbie“ ar „Bratz“. Pasak Kalėdų senio, berniukai labiausiai nori „Lego“ konstruktorių ar įvairių firmų žaislinių automobilių. „Vyresnės mergaitės mėgsta deimantus, o vyresni berniukai - “Ferrari„ automobilius“, - juokėsi suomių žilabarzdis.

Paklaustas apie savo įspūdžius Lietuvoje, Kalėdų senis sakė, kad čia lankosi ne pirmą kartą ir jį visada nudžiugina matomos šypsenos bei laimė vaikų akyse.

Žurnalistams pasidomėjus, ar finansiniai sunkumai Europoje atsilieps dovanų kokybei, kuriomis šiais metais bus apdovanoti vaikai ir suaugusieji, Joulupukis sakė: „Manau, kad kai kurios šalys iš viso neturėtų gauti dovanų. Bet neįvardinsiu kurios“.

Iš Suomijos atskridęs Kalėdų senis pasakojo, kad paskutinės žiemos Šiaurėje buvo gana šaltos. „Nemanau, kad oras taip greitai keičiasi, todėl turėtume laukti šaltos žiemos“, - pranašavo Joulupukis.

Renginio organizatoriai teigė, kad suomiškasis Kalėdų senis Lietuvoje viešės dar šeštadienį, tačiau iš Trakų rajono neišvyks. Vėliau žilabarzdis patrauks į Latviją apie artėjančias Kalėdas pranešti kaimyninės šalies vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Padėkime šuneliams

Padėkime šuneliams portretas
VšĮ Penkta koja Kaune Atsiprašau,kad ne į temą, bet noriu prašyti skubios pagalbos iš kuo platesnio rato . Draugai, šiandien būtinai turime surinkti 1000 litų apmokėti už stogo dengimo darbus, 2000 litų pasiskolinome, prašome visų pagal galimybes pagelbėti, nesinori, kad sniegas sugadintų jau padarytus darbus, kurie taip pat nemažai kainavo. Savaitgalį bus vėl talka kur reikės pagalbos išvežant statybinį laužą iš pastato, o dabar mums itin svarbu atsiskaityti už darbą ir medžiagas. Šiuo metu taip pat svarstoma dar viena paskola Penktai kojai Swedbank. Informuosim kaip sekasi surinkti sumą. Pasidalinkit šia informacija. Galbūt mum padėti galėtų ir kokia įmonė, kuriai galėtume atsilyginti ne tik geru žodžiu, bet ir reklama. Trumpasis numeris 1670 Žinutės langelyje įrašykite: Padedu2 - paaukosite 2 litus; Padedu5 - paaukosite 5 litus; Padedu10 - paaukosite 10 litų. Sąskaitos paramai: LT49 7300 01 01 0620 6608 Swedbank LT10 7044 0600 0766 9611 SEB Įmokos paskirtis: Parama

Pasipelnymas

Pasipelnymas portretas
Baisu žiūrėti į lupikautojus. Net iš mažų vaikų stengiamasi išvilioti pinigėlius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių