Kalėdų seniai atidarys čiuožyklą Kauno rotušės aikštėje

Rotušės aikštėje vėl bus galima čiuožinėti ant ledo – sekmadienį čia pradės veikti čiuožykla.

Sekmadienį, 17 val., trys Kalėdų seneliai – lietuviškasis Kalėda, suomiškas ir kaunietiškas seneliai pakvies kauniečius ant naujos čiuožyklos ledo Rotušės aikštėje.

„Tai bus apie 30 metų ilgio ir apie 12 metrų pločio čiuožykla su apsauginėmis sienelėmis, persirengimo vietomis“, – pasakojo savivaldybės Kultūros skyriaus Renginių koordinavimo poskyrio vyriausioji specialistė Daiva Morkūnaitė-Šmitienė.

Ankstesniais metais čiuožyklos ledas buvo liejamas natūraliai. Šiemet čiuožykla veiks net jeigu ir oro temperatūra šoktels aukščiau nulio. Čiuožyklą įrengs ir prižiūrės įmonė „Šaltoji banga“, dirbanti su šaldymo įranga.

Čiuožti bus galima nuo 10 val. ryto iki 22 val. vakaro. 45 minučių čiuožimo seansas kainuos 2 litus. Tarp seansų ledas bus sutvarkomas. Pačiūžas bus galima išsinuomoti už 3 litus.

Sekmadienį šalia čiuožyklos šv. Mikalojus atidarys ir šventinę mugę naujuose spalvinguose namukuose. Čia vėl bus galima pasigaminti rankdarbių, paklausyti pasakų, pažiūrėti senųjų filmukų, atsigerti karštos arbatos, užkąsti mažų spurgyčių ir kitokių užkandžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių