Kalėdos savame mieste - jaukios ir skambančios

Kaune prasideda kalėdiniai renginiai. Kalėdų dienomis miestiečiai kviečiami pasiklausyti giesmių bažnyčiose, o su visa šeima ateiti pašėlti į Rotušės aikštę.

Kūčių vakarą, gruodžio 24 d., Kaune prie Arkikatedros buvo pašventinta prakartėlė. Šventinės prakartėlės tradiciškai įrengtos visose miesto bažnyčiose, kurios kviečia į šventines mišias ir skatina susimąstyti apie šiemet nuveiktus darbus.

Antrają Kalėdų dieną, gruodžio 26-ąją, šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje vyks koncertas „Kalėdojant per pasaulį".  Kalėdų giesmes giedos vyrų kvartetas „Opus Vocalis".

Gruodžio 27 d. 16 val. Kalėdinis koncertas visai šeimai „Tele Bim-Bam Kalėdos" rengiamas prie Rotušės. Kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami smagiai pašėlti, skambant vaikų dainoms ir aidint džiugiam mažųjų žiūrovų juokui.

Kaip ir kasmet, Kauno Rotušėje gruodžio 28 d. 17 val. įvyks tradicinis kalėdinis labdaros vakaras. Jo metu bus renkamos lėšos cukriniu diabetu sergantiems socialiai remtiniems vaikams.

Gruodžio 31 dieną kauniečių ir miesto svečių laukia įspūdingas Naujų metų sutikimas. Šįkart naujametinis sutikimas išskirtinis tuo, kad bus palydimi Kauno miesto savivaldos 600 metų jubiliejiniai metai, o sutinkami Lietuvos vardo paminėjimo 1000 - mečio metai.

Iki pusiaunakčio likus simbolinėms 1000 sekundžių, lauko ekranuose bus transliuojamas videoreportažas su svarbiausiais Kaunui įvykiais. Tuo pačiu metu vyks teletiltas su Kauno miesto meru Andriumi Kupčinsku, Lietuvos Respublikos prezidentu Valdu Adamkumi, arkivyskupu metropolitu Sigitu Tamkevičiumi.


Šiame straipsnyje: Kalėdos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių