Kalėdos - ne per anksti?

Sniego dar nė kvapo, šalčių taip pat. Tačiau prekybos centrai dar tik įpusėjus lapkričiui pradėjo ruoštis Kalėdoms. Išpuoštos eglutės, kalėdinė muzika, įvairios akcijos tik ir kviečia pirkėjus susimąstyti apie būsimas dovanas.

Atidesnis pasirinkimas

„Ar ne per anksti pasipuošėte Kalėdoms?“ -  tokį klausimą portalas uždavė  prekybos centro „Gedimino 9“ atstovams.

„Manau, kad dabar pats laikas pradėti ruoštis šventei. Žinant dabartinę ekonominę Lietuvos situaciją galime drąsiai prognozuoti, kad žmonės gerokai kruopščiau ir ilgiau rinksis dovanas nei praėjusiais metais.“, - sakė prekybos centro atstovė spaudai Jolanta Gužaitė – Quintus.

Ji teigė, kad savo biudžetą pirkėjai paskirstys labai konkrečiai. Todėl prekybos  centras ir stengsis pasiūlyti įvairiausių akcijų ir netikėtų nuolaidų.

„Niūrus lapktitis bus žymiai gražesnis, jie jau dabar pradėsime galvoti apie tokį malonų dalyką – Kalėdas. Prekybos centro lankytojai šiemet galės ne tik surasti įdomių prekių, bet ir patys parduot sa vo rankų gamybos papuošalus bei dovanėles“, - sakė  J.Gužaitė – Quintus.


Didžiulės dekoracijos

Savo pirmąsias kalėdas švęsiantis prekybos centras „Ozas“ pirkėjus žada nustebinti ne tik didelėmis nuolaidomis, bet ir iškilmingomis dekoracijomis.

„Žinoma, kad jau pradėjome ruoštis. Puošybos elementų bus labai daug ir gana ryškių, todėl jau dabar pats metas griebtis veiklos“, - sakė centro direktorė Jolanta Butėnaitė.

Anot jos, žmonės čia ne tik galės surasti netikėčiausių dovanų, bet ir bus specialių renginių ne tik suaigusiems, bet ir vaikams. „Kalėdų senelis, sausainių kepimo pamokėlės ir daugelis kitokių pramogų – štai kaip pasitiksime savo pirmąsias Kalėdas“,- pažadėjo vadovė.

Portalo kalbinti gatvėje sutikti vilniečiai buvo kitokios nuomonės nei švenčių nesulaukiantys prekybos centrų atstovai. Daugelis jų tikino dovanas pirksiantys prieš pat šv. Kalėdas.

Lina, muzikantė

„Pripažinsiu, kad dabar pradėti ruoštis šv. Kalėdoms gerokai per anksti. Tai kvepia komercija. Kita vertus, pas mus ir taip visi vaikšto paniurę, lapkritis juk nėra pats gražiausias mėnuo, todėl šiek tiek, kad ir dirbtinos, kalėdinės nuotaikos žmonėms nepakenks. Juk mums visiems reikia kažko, kas džiugintų akis, o kalėdinė atributika tam puikiai tinka. Pati iš anksto dovanų tikrai neperku, manęs reklama ir dirbtinė nuotaika tikrai neveikia“.

Virginija, medikė

„Gerokai anksčiau nei prieš mėnesį papuošti parduotuves, mano manymu, yra nelogiška. Niekas nemąsto dar apie tas Kalėdas, o apie jų dvasią nėra nė kalbos. Pati dovanas perku labai atsitiktinai, todėl jokių planų dar neturiu“.

Augis, studentas

„Kalėdinę nuotaiką pradedu jausti tik gruodžio pradžioje. Dabar papuošti prekybos centrai, žaisliukai, dovanėlės atrodo netgi juokingai ir, žinoma, dirbtinai. Kai ateis tam laikas tikrai pasivaikščiosiu po prekybos centrus ir pasižiūrėsiu, ką jie siūlo, bet tikrai dar ne dabar“.


Šiame straipsnyje: kalėdos 2009

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių