Kalėdos į Vilnių ateis be spindesio ir švytėjimo

Taupymo režimu gyvenančiame Vilniuje švenčių laukimas bus niūrus. Diržus veršis net miesto eglės, greičiausiai nesužibs TV bokštas, o tamsoje ir taip skendinčios miesto gatvės liks dar ir be Kalėdinių puošmenų.

Senamiesčio gatvės ir pagrindinė šalies eglė Katedros aikštėje pernai įsižiebė paskutinį rudens šeštadienį – lapkričio 29-ąją. Jei į šią datą Kalėdinio sezono startui būtų taikomasi ir šiemet, miesto puošybos darbai turėtų netrukus prasidėti. Pavyzdžiui, Klaipėda jau dabinasi. Tuo metu Vilniuje – ramu.

Tikėtina, kad sostinės letargas užsitęs dar bent kelias savaites. Dienraščio žiniomis, oficiali šventinio laikotarpio pradžia numatoma tik gruodžio viduriui. Svarstoma, kad Kalėdų eglės įžiebimo ceremonija galėtų įvyksti gruodžio 12-ąją.

Tačiau net po eglės įžiebimo tviskesio mieste bus smarkiai mažiau nei ankstesniais metais.

Prie daugiau nei 25 metrų aukščio žaliaskarės pripratusiems miestiečiams teks tenkintis kuklesniu medžiu. Katedros aikštėje šiemet sužibs iki šiol prie miesto Rotušės stovėjusi eglė.

Aukščiausios šalies eglės - TV bokšto - likimas kybo ant plauko. Iš pradžių savivaldybės Kalėdinių renginių organizavimo darbo grupė buvo nusprendusi TV bokšto nepuošti. Vėliau lyg persigalvojo. Dabar gi vėl linkstama link sutaupymo.

Plačiau apie miesto veidą laukiant žiemos švenčių skaitykite rytojaus dienraštyje



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių