Kalėdinio grožio kūrėjai stebina išmone

Sausio 9 dieną Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje už gražiausiai išpuoštą interjerą bus apdovanotos mokyklos, paskelbti kalėdinių kompozicijų „Sveika gyva, Kalėdų viešnia„ ir „Kalėdinis atvirukas: sveikinimas miestui ir miestiečiams“ konkursų nugalėtojai.

Konkursas „Sveika gyva, Kalėdų viešnia" Kaune rengiamas jau 46-ąjį kartą. Sovietmečiu šis konkursas buvo vadinamas Žiemos puokščių paroda. Šįkart konkurse dalyvavo 54 miesto ugdymo įstaigos. Pirmasis turas vyko mokyklose, o į antrąjį pateko tie grožio meistrų (mokinių ir mokytojų) darbai, kuriuos komisija pripažino gražiausiais. Mokytojų kvalifikacijos centre, Vytauto pr. 44, paroda veiks iki sausio 9-osios.

„Keitėsi laikmečiai, dalyvių skaičius, amžius, kartos, kompozicijoms naudojamos medžiagos, tačiau parodose eksponuojami darbai išliko nepakartojami. Žiūrovus jie kasmet stebina fantazija ir išradingumu", – džiaugėsi Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus Neformaliojo švietimo poskyrio vedėja Vida Kučiauskienė.

Parodą – konkursą organizuoja Švietimo ir ugdymo skyrius, Kauno moksleivių aplinkotyros centras ir Kauno dailės mokytojų metodinis būrelis.


Šiame straipsnyje: Kalėdosparoda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių