Kalėdiniame aukcione paaukota per 55 tūkstančius

Šiemet visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus" surengtame kalėdiniame aukcione buvo parduoti 24 Lietuvos menininkų paaukoti meno kūriniai.

Aukcionas vyko Vilniuje paskutinįjį rudens sekmadienį, lapkričio 30 d. Į „Vilniaus vartų" restoraną „Avenue" susirinko 43 svečiai, iš kurių 20 panoro varžytis aukcione. Iš viso aukcione buvo surinkta 55 099 litų, kurie bus skirti įgyvendinti „Mergaičių programai" ir Tauragės daugiavaikių socialiai remtinų šeimų vaikams.

Aukciono vedė Dainius Martinaitis, jo garbės svečiai šiemet buvo Dalia Ibelhauptaitė ir Vygaudas Ušackas. Susirinkusius svečius pamalonino solistai Lauryna Bendžiūnaitė, Liora Grodnikaitė ir Edgaras Montvidas, atlikdami arijas iš būsimos operos „Verteris", kurios premjera bus gruodžio 17 d. Nors bilietai į šią operą jau parduoti, aukciono dalyvis, nepabijojęs nusipirkti pasiūlytos „katės maiše", gavo kvietimus į premjerą, susitikimą su solistais, jų pasirašytą operos plakatą, vakarėlį su „bohemiečiais", naują dizainerio J. Statkevičiaus knygą „Žinau, ko jums reikia".

Iš aukcionui pateiktų  24 menininkų darbų, 17 darbų buvo nupirkti po ilgesnių ar trumpesnių varžytuvių. Aukcione dalyvavę verslininkai Aurelija ir Aurelijus Rusteikos, Linas Dičpetris, Saulius Adomaitis, Nerijus Dagilis, Vilma Juškaitė įsigijo ne po vieną aukcione pasiūlytą darbą.

Įnirtingiausia kova vyko dėl Dovilės Norkutės, Modesto Malinausko, Linos Diržiūtės, Vlado Mackevičiaus, Onos Januškevičiūtės ir Eglės Einikytės darbų. Menininkės Einikytės dėžutė iš balto molio su auksu buvo parduota už 10 kartų didesnę sumą nuo pasiūlytos pradinės.

Aukcionui pristatytiems darbams neabejingi liko ir pati Dalia Ibelhauptaitė, įsigijusi Vitos Pukštaitės kaklo papuošalą; Dainius Martinaitis, įsigijęs Žydrūnės Grigonytės darbą „Drugelio kelias"; Žilvinas Grigaitis, susigundęs Aurelijos Pranckevičiūtės-Draugelės „Rojaus sodu", „Vilniaus vartų" restoranų rinkodaros vadovas Alfas Ivanauskas, įsigijęs Vlado Mackevičiaus „Geranorį",  UAB „Anoniminių darboholikų klubo"  atstovė, įsigijusi Vlado Mackevičiaus „Sėkmės medį" ir Ievos Babilaitės - Ibelhauptienės  „Išminties knygą".

Už vakaro staigmeną: kelionę ir vakarienę režisierės Dalios Ibelhauptaitės ir jos vyro Dexter Fletcher namuose Londone aukcione buvo pasiūlyta didžiausia suma -10 tūkst. litų.

„Air Baltic" kompanijos įsteigtą loterijos prizą (kelionę į pasirinktą Europos šalį, vilnos pledą),  „Hediard" restorano skanėstų krepšį laimėjo Aurelija ir Aurelijus Rusteikos, Kalėdiniam aukcionui 

šiais metais nepagailėję net 17 399 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių