Per Kalėdas Klaipėdos gatvės naujai nesužibės

Pajūrio savivaldybės nežada išlaidauti šventiniams papuošimams. Kalėdinės eglutės ir miesto gatvės bus gražinamos pernykštėmis šviečiančiomis dekoracijomis.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius jau pasirašė įsakymą šventinės eglės pirkimo, atvežimo ir pastatymo paslaugos pirkimui. Šios paslaugos teikėjas bus renkamas apklausos būdu.

Kalėdinė eglė Teatro aikštėje turi būti pastatyta iki gruodžio 4 dienos, kada vyks jos įžiebimo šventė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, jog ketinama nupirkti apie 20 metrų aukščio natūralią eglę.

„Ieškosime pačios gražiausios“, – tvirtino vedėja.

Eglutė bus puošiama pernykščiais žaisliukais. Naujovių nebus ir miesto gatvėse. Anot I.Šakalienės, bus papuoštos tos pačios magistralės kaip ir pernai.

„Šiemet nieko naujo tikrai negalime pasiūlyti. Trūksta lėšų. Tačiau mažiau papuošimų taip pat nebus. Prasčiau nei pernai tikrai nebus“, – pabrėžė I.Šakalienė.

Miestą planuojama pradėti puošti dar šią savaitę. Tradiciškai šiuos darbus atliks įmonė „Gatvių apšvietimas“. Dabar jie tikrina papuošimus.

Palangoje ruoštis didžiausioms metų šventėms pradėta pirmadienį.

Tačiau kol kas atliekami tik pagal miesto priežiūros sutartį su kurorte tvarka besirūpinančia įmone „Palangos komunalinis ūkis“ numatyti darbai. Konkursas, kas kabins pagrindinius papuošimus centrinėse miesto gatvėse, tebevyksta. Vokai bus atplėšti kitą savaitę.

„Pradėjome tikrinti girliandas, kurios iškabintos medžiuose Vytauto gatvėje“, – tvirtino įmonės „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Konstantinas Skierus.

Naujų papuošimų kurorto savivaldybė šiemet taip nepirks. Lėšų šventiniam miesto papuošimui šiemet skirta apie 30 proc. mažiau nei pernai.

Įmonė „Palangos komunalinis ūkis“ šiemet siūlo papuošti ir naujas vietas – tilto prieigas bei Jūratės ir Kastyčio skverą.

„Nesinori, kad žmonės eitų J.Basanavičiaus gatve tilto link ir staiga papultų į tamsą. Tačiau, ar bus puošiamos tilto prieigos bei Jūratės ir Kastyčio skveras dar nėra galutinai nuspręsta“, – teigė K.Skierus.

Kalėdinė eglė Palangoje tradiciškai bus pastatyta centrinėje kurorto gatvėje. Ji bus tokia kaip ir praėjusiais metais.


Šiame straipsnyje: Kalėdos Klaipėdojepapuošimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių