Kaimo kavinei uždrausta maitinti žmones

Sostinėje ir toliau uždarinėjamos kavinės. Šįkart laikinai uždaryta Vilniaus rajono Medininkų kaimo kavinė, kurioje apsinuodijo penki žmonės.

Kavines tikrinantys higienos specialistai pastebi, kad pažeidimų randama ne tik Vilniaus miesto kavinėse, bet ir atokesnėse vietovėse.

Po to, kai Medininkų kaimo kavinėje, pasivaišinę vištienos sriuba ir kiaulienos kepsniais apsinuodijo penki vyrai, Vilniaus apskrities valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VVMVT) operatyviai atliko šios kavinės, priklausančios V. Markovo individualiai įmonei, patikrinimą.

Tikrinimo metu nustatyta nemažai pažeidimų. Kavinėje nebuvo ženklinami maisto produktai, neaiški jų gamybos data ir laikas, neregistruojami savikontrolės įrašai, neatliekami patiekalų ir geriamojo vandens tyrimai, rasta produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais.

Inspektoriai teigia neradę net priemonių gamybos paviršiams bei rankoms dezinfekuoti, o šaldytuvuose žalia mėsa, jos pusgaminiai ir jau paruošti produktai buvo laikomi kartu.

Po patikrinimo kavinei laikinai uždrausta tvarkyti maistą. Savininkui skirta bauda.

Portalui vilniausdiena.lt paskambinus Medininkų kaimo kavinę ir paprašius paruošti vakarienę šešiems asmenims, moteriškas balsas kiek padvejojęs pranešė, kad kavinė šiuo metu remontuojama.

Vilniausdiena.lt jau rašė apie tai, kad dėl daugybinių higienos pažeidimų uždarytos Vilniaus kavinės vis dar veikia. Pasirodo, kad įstatymus pažeidžiančių kavinių savininkų negali sulaikyti nei miesto higienistai, nei policija. Uždraustų kavinių darbuotojai teigia dirbantys žvakių šviesoje, tačiau bijo nepaklūsti „šeimininkui“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių