Kai kuriomis Klaipėdos gatvėmis vairuotojams leis važiuoti greičiau

Argumentų dėl išaugsiančio avarijų skaičiaus neišgirdę valdininkai leido padidinti automobilių greitį ant Mokyklos gatvės tilto ir kai kuriuose Minijos gatvės ruožuose.

Saugaus eismo komisijai buvo pateiktas siūlymas nurodytose vietose padidinti automobilių greitį iki 70 kilometrų per valandą.

Dėl Minijos gatvės ginčų nekilo – visi vieningai sutarė, kad 70 km/h greičiu bus galima važiuoti nuo Naikupės iki Nendrių gatvės, tuomet – nedidelis ruožas, kur greitis vėl ribojamas iki 50 km/h, o tada iki Jūrininkų prospekto vėl 70 km/h.

Tačiau audringos diskusijos kilo dėl to, kokiu greičių vairuotojams leisti važiuoti Mokyklos gatvės tiltu.

Siūlyta ir juo leisti važiuoti 70 km/h greičiu. Toks siūlymas sulaukė itin karštos Kelių policijos biuro viršininko Ramūno Šideikio kritikos. „Ant Mokyklos gatvės tilto įvyksta daug avarijų ir jų pagrindinė priežastis yra saugaus greičio nesilaikymas. Jei greitį padidinsime iki 70 km/h, visi važiuos 90 km/h greičiu, todėl avarijų skaičius tik augs“, - į ateitį žvelgė R.Šideikis.

Jis pateikė ir statistikos. Esą kai iš nepažymėto policijos automobilio buvo fiksuojama, kokiu greičiu vairuotojai važiuoja Mokyklos gatvės tiltu, per valandą nustatyta 200 pažeidėjų, kurie leistiną greitį viršijo.

„Meška bėga 50 km/h greičiu, o mes kalbame apie automobilius. Todėl jiems tikrai reikia leisti važiuoti greičiau“, - pabrėžė Saugaus eismo komisijos narys, Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas pasiūlė kompromisinį variantą – Mokyklos gatvės tiltu leisti važiuoti 60 km/h greičiu. Tokiam siūlymui dauguma Saugaus eismo komisijos narių ir pritarė. Tik R.Šideikis pasisakė prieš leistino greičio didinimą.

Didesniu greičiu Mokyklos gatvės tiltu ir Minijos gatve bus galima važiuoti tuomet, kai atsiras tai leidžiantys kelio ženklai. Juos numatoma pastatyti per du mėnesius.

Ir nors iš pradžių buvo svarstyta, jog didesniu greičiu bus leidžiama važiuoti tik šiltuoju metų laikotarpiu, galiausiai nuspręsta termino nenustatyti. Tačiau sutarta, kad jei dėl didesnio leistino greičio bus fiksuojamas avarijų protrūkis, tuomet vėl teks svarstyti jį sumažinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

auto

auto  portretas
ei , isminciai , ant mokyklos tilto jau dabar niekas maziau 80 nevaziuoja .. norit papildomu lavonu ? bus , tikrai .

-

- portretas
Grazinkit 80km/h greiti Liepolojos plente nuo miesto zeklo ribos iki ligonines. Pasityciojimas vilktis ant 60km/h!

kl

kl portretas
Tiltu reikia leisti vaziuoti 70,visteik ten visi vaziuoja greiciau nei 50 km.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių