Kada Lukiškių aikštėje stovės naujas paminklas?

Šią savaitę pasibaigti turėjęs tarptautinis konkursas Lukiškių aikštės paminklui sukurti pratęstas iki balandžio pabaigos.

„Kultūros ministerija dėl techninių priežasčių pratęsia Lietuvos laisvės kovotojų atminimo įamžinimo Lukiškių aikštėje Vilniuje meninės idėjos projektų konkurso projektų priėmimo laiką iki 2013 m. balandžio 26 d.“, - skelbia ministerija.

Ministerijos Profesionalaus meno skyriaus vyriausioji specialistė Janina Krušinskaitė tikina, jog konkursas pratęstas ne dėl to, kad kol kas negauta nė vieno pasiūlymo.

„Dėl techninių priežasčių. Tai yra viešųjų pirkimų dalykai, o aš turiu konfidencialumo įsipareigojimą, tad negaliu komentuoti“, - ketvirtadienį sakė ji.

Pasak J.Krušinskaitės, nors projektų kol kas dar negauta, skulptorių susidomėjimas esąs nemažas.

„Šiaip žinome, kad yra susidomėjimas - tikrai skambina, ketina dalyvauti. (...) Pasiūlymų mes nesame sulaukę, bet iš to, kaip domisi skulptoriai, galima daryti prielaidą, kad galbūt apie 20-30 projektų tikrai bus“, - sakė ji.

Lukiškių aikštės Vilniuje sutvarkymo ir paminklo joje pastatymo klausimas sprendžiamas nuo 1999 metų. Pernai buvo išrinktas nugalėtojas aikštės sutvarkymo pasiūlymui, jame numatyta vieta žuvusiųjų už Lietuvos laisvę kovotojų atminimo įamžinimo monumentui.

Lukiškių aikštė susiformavo XX amžiaus pradžioje. 1953 metais čia pastatytas paminklas bolševikų lyderiui Leninui, 1991 metais jis demontuotas. Nuo to laiko aikštė nebuvo tvarkyta.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių