Kačių paroda pakerėjo sostinės gyventojus

Šimtai vilniečių ir miesto svečių plūsta į tarptautinę kačių parodą „Vilnius 2010“. Bene daugiausiai dėmesio sulaukia įspūdingos Meino meškėnų veislės katės.

Kačių paroda prekybos centre „Gedimino 9“ tapo tikra šeimų švente. Gausybe įvairiausių kačių ypač džiaugiasi mažieji parodos lankytojai, pirmąsyk gyvenime dalyvaujantys tokiame renginyje.

„Kol kas – tai pati pradžia, taigi nuotaikos labai geros. Po to galbūt prasidės ašaros arba džiaugsmo šūksniai, kada jau bus renkamos katės į grožio konkursą, kada bus apdovanojimai“, - netrukus po parodos atidarymo 1diena.lt sakė viena renginio organizatorių, Lietuvos felinologų draugijos „Bubastė“ prezidentė Jurgita Gustaitienė.

Parodai įregistruota iš viso 230 kačių, tačiau iš tikrųjų keturkojų yra kur kas daugiau. „Nepamirškime, kad yra ir labai daug vadų. Vadose – nuo 3 iki 6 kačių. Esame suskaičiavę, kad čia yra apie 260 kačių“, - džiaugėsi pašnekovė.

Pasak jos, į „Gedimino 9“ tilpo ne visi norintieji parodyti savo numylėtinius. Esą parodos dalyvių skaičius buvo apribotas dėl palyginti nedidelio prekybos centro ketvirtojo aukšto, kur vyksta renginys, ploto. „Visų negalėjome priimti. Keletui kačių buvo atsakyta“, - sakė veterinarijos gydytoja dirbanti J.Gustaitienė. Moteris teigė auginanti „tik tris kates ir du šunis“.

„Parodoje labai daug tituluotų kačių su tarptautiniais apdovanojimais. Taip pat labai džiaugiamės, kad yra daug jaunų kačių, kurios dar bus tituluotos. Pritraukėme ir prestižinius teisėjus“, - pridūrė J.Gustaitienė.

Pasak jos, įspūdingo dydžio Meino meškėnų veislės katės džiaugiasi ne tik publikos, bet ir kačių augintojų simpatijomis. Esą tikėtina, kad netrukus ši veislė taps populiariausia tarp kačių mylėtojų, pralenkdama šiuo metu dominuojančią britų trumpaplaukių veislę. „Stebėjome registracijos eigą. Vienu metu Meino meškėnų buvo gausiau registruota. Tačiau į pabaigą atėjo papildomi registracijos lapai: britų vis dėlto yra yra 55, Meino meškėnų – 53. Bet, manau, kitoje parodoje Meino meškėnai taps populiariausia veisle Lietuvoje“, - reziumavo kačių mylėtoja.

Dalyvavimas tokiose parodose, žinoma, reikalauja investicijų. Norint įsigyti grožio konkurso vertą katę, tektų pakloti bent pusantro tūkstančio eurų.


Šiame straipsnyje: katėskačių paroda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių