Ką daryti su posėdžių nelankančiais tarybos nariais?

Į miesto tarybą kauniečių išrinkti politikai pernai labai nevienodai vykdė savo pareigas. Stropiausieji nevengia pasigirti nepraleidę nei vieno posėdžio savivaldybėje ir baksnoja pirštais į tuos, kurie posėdžių nelankė.

Savivaldybė paskelbė, kad 2009 metais savivaldybėje vyko 18 miesto tarybos posėdžių. Nė vieno posėdžio nepraleido Tarybos nariai Edita Gudišauskienė, Zenonas Baikštys, Raimundas Kaminskas, Jonas Koryzna, Kęstutis Kriščiūnas, Andrius Kupčinskas, Bronius Kučinskas, Antanina Medviedevienė, Algimantas Mileika ir Rimutė Prievelienė.

Savivaldybės pranešime spaudai ypač giriamas dabartinis Kauno meras A.Kupčinskas, kuris, sekretoriato duomenimis, nėra praleidęs nė vieno tarybos posėdžio nuo 2000 metų.

Daugiausia (13) Tarybos posėdžių praleido Tautvydas Barštys, į 9 neatvyko Rytis Šatkauskas, po 6 kartus juos praleido Gintautas Labanauskas ir Kęstutis Mikėnas.

„Meras gal posėdžių ir nepraleidžia, bet kai kuriuos svarbius miestui klausimus mėgsta atidėti ir jų nespręsti“, - nevengė kritikos Liberalų ir centro sąjungos narys K.Mikėnas. Jis tikino piktybiškai nepraleidinėjantis posėdžių, o nedalyvavo tik dėl pateisinamos priežasties.

„Ilgokai gulėjau ligoninėje, po stuburo operacijos tęsiau reabilitacinį gydymą sanatorijoje. Paskui gydžiausi širdies ligas. Savivaldybei pateiktos reikalingos pažymos. Nemanau, kad esu kažkuo prasikaltęs“, - tikino K.Mikėnas.

Tarybos kolegijos nariai praėjusiais metais rinkosi 31 kartą. Vėliausiai prie Kolegijos prisijungę ir tapę jos nariais R. Kaminskas ir A. Mileika aktyviausiai lankėsi posėdžiuose ir nepraleido nė vieno.

Mero pavaduotojas Steponas Vaičikauskas nedalyvavo 8 posėdžiuose, o į 7 posėdžius neatvyko Ona Nijolė Rudgalvienė ir Algimantas Kurlavičius.

Vicemeras S.Vaičikauskas nustebo sužinojęs, kad jis praleidinėja posėdžius. „Negali būti. Neatsimenu. Į posėdžius visada einu, nes dirbu savivaldybėje, ir tai man privaloma“, - tikino politikas. S.Vaičikauskas prisipažino, jog yra praleidęs kolegijos posėdžių. „kartais tenka išvykti į komandiruotes. Galbūt per atostogas nebuvau, nes kolegijos posėdžiai vyksta dažnai - beveik kiekvieną savaitę“, - svarstė vicemeras.

Jo nuomone, piktybiškai tarybos posėdžius praleidinėjančių tarybos narių elgesį turėtų svarstyti etikos komisija, o paskui ir Vyriausioji rinkimų komisija. „Tarybos nariai privalo lankyti posėdžius. Jeigu to nedaro, iš jų turėtų būti atimtas mandatas“, - griežtai pareiškė S.Vaičikauskas.

Su daugiausiai posėdžių praleidusiu tarybos nariu T.Barščiu susisiekti nepavyko.

Tarybos komitetai 2009 metais rengė ne vienodą skaičių posėdžių. Vieni komitetai posėdžiavo dažniau, kiti rečiau. Visuose posėdžiuose dalyvavo trys Tarybos nariai: Jūratė Matekonienė, Rimutė Prievelienė ir Gediminas Žukauskas.

Iš 30 posėdžių tik dviejuose dalyvavo Tautvydas Barštys. Kęstutis Mikėnas iš 48 posėdžių praleido 29.

Aktyviausi komisijų posėdžių dalyviai 2009 metais buvo Vytautas Vasilenko, Jonas Koryzna, Irena Gerčienė ir Vytas Bansevičius, kurie nepraleido nė vieno posėdžio. Tuo tarpu nė viename komisijos posėdyje nedalyvavo Tautvydas Barštys. Aktyvumu taip pat nepasižymėjo ir Orinta Leiputė, Pranas Paškevičius ir Rytis Šatkauskas.


Šiame straipsnyje: Kauno tarybameras Kupčinskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių