Jūrų muziejus vilioja kūrybinėmis dirbtuvėmis

Kiekvieną vasario savaitgalį Jūrų muziejuje bus galima ne tik pažinti laivybos istoriją, paganyti akis grožintis margaspalvėmis akvariumų gyventojomis, sužinoti daugiau apie ruonius, pingvinus ar Šiaurės jūrų liūtus, bet ir kūrybiškai praleisti laiką. Nuo 12 iki 15 valandos veiks kūrybinės dirbtuvės, kurių metu bus galima susikurti originalų jūrinės temos suvenyrą ar meninį darbelį.

Muziejuje yra įrengtas rytietiško stiliaus baseinas, kuriame plaukioja ryškiaspalviai japoniški karpiai koi. Tai dekoratyvinės žuvelės, veisiamos specialiai tvenkiniams. Pasak Akvariumo skyriaus vedėjo biologo Sauliaus Karaliaus, šios žuvelės grožis tiesiogiai susijęs su jos kaina.

„Selekcininkai veisdami karpius koi siekia išgauti kuo egzotiškesnes jų formas Jeigu pavyksta išveisti sidabrinės spalvos su ryškia raudona skiautere karpį, jį aukcione galima tikėtis parduoti labai brangiai. Tokių gražuolių kainos prasideda nuo tūkstančio eurų“, – pasakojo S. Karalius

Šio savaitgalio kūrybinės dirbtuvės bus tiesiogiai susietos su Rytų tema ir prasidės būtent prie karpių baseino: 12 valandą galima bus patiems lankytojams pašerti ir iš arčiau pamatyti šias žaismingas žuvis.

Pasak muziejininkės-edukatorės Jurgitos Vasiljevienės, kuri ir vadovauja dirbtuvėms, šie - Gyvatės metai siejami su rytietiškuoju laiko skaičiavimu. Ta proga kūrybinėse dirbtuvėse bus galima išsilankstyti iš popieriaus smagias gyvačiukes arba originalia technika sukurti atviruką “Po Vandens gyvatės ženklu”.

Kitą savaitę, minint Saugaus interneto dieną, muziejuje bus galima pasigaminti veidaknyges: ne virtualius „feisbukus“, o smagios ir žaismingos knygeles su jūrų gyvūnais.

Vasario 16 ir 17 dienomis apsilankiusieji kūrybinėse dirbtuvėse originalia technika gamins trispalves. Vasario 16-ąją lankytojai, turintys Lietuvos valstybinės vėliavos spalvų atributus, bus leidžiami į muziejų nemokamai.

Paskutinis vasario savaitgalis – 23 ir 24 diena alsuos artėjančiu pavasariu: apsilankiusieji kurs aplikacijas arba papuošalus pavasario tema.

Muziejaus lankytojai kviečiami keliauti į Smiltynę 10 arba 11.30 val. išplaukiančiu keltu – persikėlusieji nemokamai bus atvežami autobusu iki muziejaus. Ir šeštadienį, ir sekmadienį nustatytomis valandomis rengiami gyvūnų pristatymai jų šėrimo metu: gyvūnų prižiūrėtojai mielai dalinasi savo žiniomis apie Baltijos pilkuosius bei Rytų Atlanto paprastuosius ruonius, Šiaurės jūrų liūtus ir pingvinus.

Iki gegužės Lietuvos jūrų muziejus lankytojų laukia tik savaitgaliais nuo 10.30 iki 17 valandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių