Jurgos muzika sudrebino ir bažnyčią

Kaip įprastai sekmadienio vakarą Vilniaus Šv.Jonų bažnyčioje tylu nebuvo, tačiau tiek jaunų žmonių pamatysi ne kiekvieną kartą. Kas privertė vėlų vakarą sostinės jaunimą eiti į bažnyčią? Atakymas paprastas – nemokamas Jurgos Šeduikytės koncertas.

Pirmą kartą tokia scena

Koncerto vieta neįprasta buvo tiek atlikėjos gerbėjams, tiek pačiai J.Šeduikytei. Tačiau tai nesutrukdė pasirodymo sėkmei. Šv. Jonų bažnyčioje susirinkęs jaunimas tiesiog nenorėjo paleisti dainininkės nuo scenos, vis prašydami pakartoti kūrinius ir garsiais aplodismentais dėkodami už kiekvieną dainą.

„Tiesą sakant nesitikėjau, kad bažnyčia bus pilnutėlė. Į koncertą vėlavome valandą laiko, todėl buvo juokinga, kai su kolegomis vos galėjome prasibrauti iki scenos per susirinkusiųjų minią“, - šypsenos neslėpė dainininkė.

J.Šeduikytė neslėpė ir susižavėjimo jaunimu, kuris taip nuoširdžiai vėlyvą vakarą klausėsi jos senų ir visai naujų dainų.

„Jau seniai turėjau slaptą svajonę sudainuoti bažnyčioje. Iš tiesų – tai  nepakartojamas jausmas, nes kai kurios naujos dainos čia visai kitaip suskambėjo, įgavo gilesnės prasmės ir kažkokio taurumo. Ir, apskritai, džiugu, kad publika buvo tokia nuoširdi ir kupina palaikymo. Stebiuosi,  kad dar yra jaunimo, kuris vėlų sekmadienio vakarą turi laiko menui ir muzikai“, - teigė J.Šeduikytė.

Pakvietė studentai

Pasirodo, J.Šeduikytė čia buvo pakviesta pačių studentų. Sekmadienį kaip tik buvo uždaromasis  Konstitucijos dienos renginių vakaras. Todėl Vilniaus universiteto Teisės fakulteto studentų atstovybės nariai sugalvojo, jog viena iš puikiausių galimybių skatinti pilietiškumą, priminti jaunimui apie Konstituciją – surengti koncertą, kuris suburtų daugybę  jaunimo.

Viena koncerto organizatorių studentė Marija Stankevičiūtė buvo įsitikinusi, kad ne bet kokia muzika gali skambėti bažnyčioje.

„J.Šeduikyte nutarėme pakviesti todėl, kad daugelio studentų manymu jos muzika  yra originali,  universali,  tauri ir žavinga, jos galima klausytis bet kurioje erdvėje“, - paaiškino būsimoji teisininkė.

O rengti tokius jaunimo vakarus Šv. Jonų bažnyčioje, anot merginos, jau tampa tradicija. Nes praeitais metais studentai čia buvo pasikvietę Aliną Orlovą.

„Tikiuosi ir toliau sugebėsime išlaikyti tokią tradiciją, nes kaip matau susirinko labai įvairaus amžiaus ir specialybių žmonės“, - džiaugėsi M.Stankevičiūtė.


Šiame straipsnyje: Jurga Šeduikytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių