„Jurgelis" vilios gera nuotaika

Jau 39-ą kartą Kaune ir vienuoliktą kartą Vilniuje rengiama šventė „Grok, Jurgeli". Jos organizatoriai ir šiemet nežada drastiškų pokyčių.

Iš keturių Lietuvos regionų kompetentinga komisija atrinko po du geriausiai  regionų tradicijas ir papročius atspindinčius kolektyvus. Šventėje skambės originalios ir aranžuotos liaudies dainos, vokaliniai ir instrumentiniai kūriniai, į rudens šventės sūkurį vėl įsilies šokių ansambliai. Liaudies instrumentus graudins per 12 muzikos kolektyvų iš visos Lietuvos.

Nuo pat renginio pradžios organizatoriai svečius vilios staigmenomis. Vos peržengę slenkstį žiūrovai bus kviečiami ragauti dar nespėjusios ataušti duonos. „Šių metų tema - duona. Ja žiūrovus vaišinsime per visą renginį. Juk žinote, kad juodos duonos kepalas, aplaistytas prakaitu, gardesnis nei dovanotas pyragas", - gera nuotaika užkrečia „Jurgelių" šeimininkė Stefa Navardaitienė. Ir tai ne paskutinė staigmena, kurią žada humoristė. „Perskaitysiu šių metų svečio rašytojo Juozo Erlicko miniatiūras", - liaudiškos muzikos mėgėja vertina šmaikštų žodį.

Poetas ir literatūros bajoru tituluojamas rašytojas pasirodys su brolio Antano Erlicko vadovaujama kapela „Subatvakaris". Žiūrovams naują programą paruošė linksmai nusiteikę Lietuvos žemės ūkio universiteto kapelos „Ūkininkas" ir Kauno technologijos universiteto ansamblio „Nemunas" muzikantai. „Šventėje linksminasi maži ir žili, liekni ir drūti. Parašykite, kad svečiai būtų susišukavę, pasipuošę ir linksmi. Ateikit, padainuosim, prisiminsim smagias dieneles ir darbų pabaigtuves", - šypsodamasi žodžius bėrė S.Navardaitienė.

„Grok, Jurgeli 2008" koncertai vyks spalio 18 d. 14 ir 18 val. Kauno sporto halėje  ir spalio 25 d. 17 val. Vilniaus „Siemens" arenoje. 


Šiame straipsnyje: grok jurgelipradžia

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių