Joninių laužus Kaune gesino lietus

Trečiadienio vakarą švęsti Joninių kauniečiai buvo kviečiami įvairiose viešojo susibūrimo vietose, tačiau pramogauti purškiant lietui ir pučiant žvarbiam vėjui patiko ne visiems.

 

Lietaus pabūgo ne visi

Bene daugiausia pramogų Joninių naktį kauniečiams žadėjo šventės organizatoriai amfiteatre prie Vytauto bažnyčios. Tuo metu kai turėjo prasidėti linksmybės, apie 18 valandą, erdvioje teritorijoje prie upės būriavosi tik į sceną lipti pasirengę atlikėjai. Žiūrovų tebuvo vos vienas kitas.

„Atvažiavau pasilinksminti, man Joninės yra viena svarbiausių švenčių. Laukiu kol prasidės renginys ir oras nuotaikos dar nesugadino“, - užsisegdamas striukę iki pat kaklo kalbėjo Garliavos gyventojas Aleksandras Kaušius. Jis į renginį atvyko vienas, nes vaikai, su kuriai paprastai švęsdavo Jonines, šiuo metu gyvena Didžiojoje Britanijoje.

Tuo metu Rotušės aikšte žingsniavęs jaunimas Joninių šventės dalyvių gretų nepapildė – jie turėjo kitą progą švęsti.

„Mes jau ekonomistai, gavome diplomus! Šiandien tai ir švęsime, o Jonines pažymėsime gal ketvirtadienį“, - kalbėjo Vilniaus universiteto absolventės Sigita ir Jurgita.

Dviračiais po miestą besivažinėję menininkas Gražvydas Kardokas su žmona Vaiva taip pat ne ypatingai domėjosi Joninių renginiais.

„Planavome išvažiuoti į miškus, prie vandens, kūrenti laužus, bet sugedo automobilis, todėl likome Kaune“, - apie Joninių planus pasakojo G.Kardokas. Jam Joninės asocijuojasi su gražia vasaros švente, tačiau įpročio sveikinti pažįstamus Jonus vyriškis tikino neturintis.

 

Šventė prie namų

Trečiadienio vakarą Joninių laužai stūksojo įvairiose miesto vietose, daugelyje parkų skambėjo liaudies muzika.

Čečėnijos aikštėje prie prekybos centro „Iki“ apie 19 valandą besilinksminančiųjų netrūko – iš miegamųjų rajonų pasiklausyti liaudies muzikos sugūžėjo keli šimtai kauniečių.

„Atėjau pasižiūrėti programos, nes šiandien yra mano šventė“, - šypsojosi Žukausko g. gyventoja Janina Kovalentienė. Ji nesiryžo prisijungti prie šokusiųjų ratelio, nes baiminosi sušlapti. Esą stebėti šventę prisidengus lietsargiu yra taip pat smagu.

Iš Kauno rajono Samitų seniūnijos atvykusi liaudies muzikos kapelos „Laumena“ vadovė Laimutė Poderienė su dvylikamete dukra Egle tikino, kad žvarbus oras šventės nesugadino.

„Kauniečiai šoko, net balos tiško! Šiltai mus priėmė“, - džiaugėsi L.Poderienė.

Po Draugystės parką besivaikštinėjusi Irena Sabaitienė su kaimynu Juozu taip pat planavo dalyvauti vienoje iš Joninių švenčių.

„Girdėjome, kad labai linksma Čečėnijos aikštėje, ten ir eisime. Atėjome pasižiūrėti, ar vyksta kokia nors programa ir šiame parke“, - pasakojo I.Sabaitienė.

 

Po stogu - linksmiau

Didelių užmojų turėjęs „Bajorkiemio“ restoranas paskutinę akimirką programą pakeitė. Restorano direktorė Nijolė Tamošiūnienė skundėsi, kad dėl lietaus teko visas linksmybes perkelti po stogu.

„Įsirengėme didelę sceną, paruošėme laužus, bet svečiams dabar tokių pramogų nereikia, visi nori šiltai ir jaukiai būti po stogu“, - pastebėjo N.Tamošiūnienė.

Ji neabejojo, kad atlikėjai Žilvinas Žvagulis ir Irena Starošaitė bei grupė „Parkas“ sukurs įspūdingą atmosferą. Vis dėlto vidurnaktį svečiams buvo pasiūlyti deglai, visi pakviesti keliauti prie marių ir leisti vainikus.

Įvakarėjus žiūrovų padaugėjo ir prie amfiteatro. 22 valandą uždegtas Joninių laužas, į upę paleisti vainikėliai.

Kauno krašto liaudies antsamblio „Ant ežero kranto“ atlikėjos džiaugėsi, kad jų muzikos paklausyti susirinko nemažai kauniečių.

„Jeigu būtų buvęs geras oras, tikriausiai šventė būtų buvusi daug linksmesnė, bet ir lyjant lietui buvo smagu. Kokios gi Joninės be lietaus?“, - kalbėjo viena iš dešimties antsamblio atlikėjų Janina.

Joninių renginiai Kaune planuojami ir ketvirtadienį.


Šiame straipsnyje: Joninės Kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių