Joninės Kauno jachtklube – „Supa Devynios. Kupolės“

Ketvirtadienį trijų vasaros renginių ciklą Kauno jachtklube pradės ir į gamtos magiją pasinerti kvies Joninėms skirta šventė „Supa Devynios“.

Kiekvieną vasaros mėnesį jachtklube vyks po renginį, kurį globos vis kita stichija – ugnis, žemė ir galiausiai vanduo. Pirmojoje ugnį šlovinsiančioje ciklo naktyje prie Kauno marių muzikos senųjų užkeikimų galią prikels keliolika įvairius žanrus ir stilius pinančių talentingų Lietuvos atlikėjų, kurie pasirodymus surengs trijose scenose. Muzikos ir gamtos santykį renginyje papildys ir magiški bei neįprasti menininkų pasirodymai.

Muzikos užkeikimai trijose scenose

Keturi gyvi koncertai vyks Denio scenoje. Susirinkusius užburti švelniu neo folk skambesiu žada Kaune retai koncertuojanti viena žinomiausių ir originaliausių Lietuvos dainininkių – Jurga Šeduikytė. Etniniai motyvai ir mistiškas balso tembras suteiks paslapties joninių nakties nuotykiams. Atlikėja yra laimėjusi ne vieną prestižinį apdovanojimą šalyje, o 2007-aisiais Miunchene vykusiuose „MTV Europos muzikos apdovanojimuose“ įvertint kaip geriausia Baltijos šalių atlikėja.

Taip pat Jachtklubo denyje gitaras protėvių dievams aukos sėkmingą ir ilgai lauktą debiutinį albumą ką tik išleidę Vilniaus rokeriai „Freaks on Floor“, o gerokai labiau kompiuterizuotą, bet ne mažiau jausmingą muzikinę auką aukos vieną po kitos Lietuvos festivalių publikas šienaujantis Golden Parazyth bei K@. Regi muzikos užkeikimų dvikova vyks gilaus ir gausaus aštuonių žmonių kolektyvo „Ministry of Echology“ bei liežuvingojo MC Eazystyle pasirodymo metu.

Tiek ZIP FM terasoje, tiek baro erdvėje trumpiausią metų naktį ugnies energiją skleis didžėjai. Gryname ore ritmai bus lėtesni ir painesni, lyg Joninių laužo dūmai – tuo rūpinsis „G&G Sindikato“ narys Mamania, gyva muzikos mašina ir paslaptingasis radijo balsas Vaiper („Despotin‘“ / „ROB“), kiekviename įraše paparčio žiedą randantis Pakas („K.U.B. collective“) bei vis sparčiau muzikinių prakeiksmų besimokantis Matthew Glow („Beat & Bang“).

House ir techno žarijas bare žarstys du Kauno komandos „Organzza“ nariai – Mayan ir Martynas M, Vilniaus burtus mėtys Nostra iš „Partyzanų“ bei „Happyendless DJ Team“ atstovu Benua. 

Degantis žmogus

Užtrukti ragaujant muzikinės „Supa Devynios“ pasiūlos rekomenduojama, tačiau ne mažiau įdomu bus dairantis į aplink virsiančius meno ritualus. Pirmasis jų – Nacionalinės premijos laureato Romualdo Požerskio ir jo dukters Monikos fotografijų paroda „Degantis žmogus“. Taip, tai įspūdžiai iš Nevados dykumoje JAV jau keliasdešimt metų vykstančio festivalio, kuris vienaip ar kitaip visam laikui pakeičia kiekvieną ten apsilankiusį. 

Ritualinis ratas

Nakties šviesą ritualiniame rate pasitiks kovotojai su kardais. Kendo – tai senovės japonų kovos menas, kurį Jachtklubo svečiams pristatys Kyumeikan kovos mokykla.

Ugnies joninių nakčiai įkvėps ir fakyrų pasirodymas. „Ugnies rato“ meistrai stulbins savo techninėmis galimybėmis, choreografija, akrobatika, taip pat dekoracijomis ir netgi pasirodymo garso takeliu.

Modernaus šokio išpažinėjai „Studija M“, vadovaujami choreografų Marijano Staniulėno ir Linos Puodžukaitės, surengs šokio ir šviesos sintezės projekto „Tyli tamsa“ premjerą.

Soundboys nektaras

Paskutinis ir labai svarbus senove alsuosiančios šventės akcentas - kokybiškas, švarus ir įspūdį sustiprinantis garso inžinierių Soundboys garsas, tarsi mitinis dievų linksmybių gėrimas, nektaras, sustiprinantis pojūčius patirti tikrąją joninių nakties paslaptį. „Kupolės“ sutaps su naujo garso inžinierių projekto – „Soundboys Live“ pradžia. Juo profesionalai siekia tobulybės ne tik didžėjų, bet ir gyvų atlikėjų pasirodymų įgarsinime ir apšvietime, kuris visiems renginio pasirodymams įpūs ugningos mistikos.

Šiandienos garsai ir protėvių ritualai į vieną nepakartojamą potyrį jungsis birželio 24-ąją, ketvirtadienį. „Supa Devynios: Kupolės“ bus pirmasis iš trijų vasaros renginių Kauno jachtklube.


Šiame straipsnyje: Joninės Kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių