J.Imbrasas ragina jaunimą nesikeikti (papildyta)

Buvęs Vilniaus meras, europarlamentaras Juozas Imbrasas ragina jaunimą nesikeikti. Jis tikina, kad keiksmažodžių vartojimas rodo mūsų šalies provincialumą.

„Aš nežinau, iš kur mūsų jaunimas tokių neigiamų dalykų yra „prisigaudęs“, kaip kad tų keiksmažodžių naudojimas, ar sėdėjimas miesto centre nuo ankstyvo ryto ant laiptų ir savęs demonstravimas. Briuselyje, tarkime, visi dirba, visi užsiėmę, ir niekas nepuola savęs demonstruoti nei keiksmažodžiais, nei nieko neveikimu“, - delfi.lt konferencijoje trečiadienį kalbėjo buvęs sostinės vadovas.

Netrukus jis pateikė galimas jaunų žmonių tokio elgesio priežastis.  „Matyt, mūsuose dar gajus galvojimas, kad jeigu keiksiuosi, tai būsiu aukščiau kitų. Tikrai kviesčiau jaunimą vengti keiksmų“, - sakė J.Imbrasas.

Lygindamas gyvenimą Briuselyje ir Vilniuje, europarlamentaras tikino, kad lietuviai galėtų pasimokyti gana paprastų dalykų iš vakariečių. Tai esą padėtų  Lietuvai tapti labiau europietiška.

„Nė vienas vilnietis daugiabučio laiptinėje eidamas „labas rytas" niekada neišgirs iš sutiktų žmonių, tuo tarpu Europoje visi sutikę net ir nepažįstamus žmones, sveikinasi, su gera nuotaika visada“, - gyvenimo Vilniuje ir Briuselyje skirtumus nurodė buvęs Vilniaus vadovas.

„Galų gale, gatvėje, vairavimas automobilių: kai važiuoju Briuselyje, kur labai dideli kamščiai, ten nejaučiu, kad esu kamštyje, ten jaučiasi, kad vairuotojas tame automobilių sraute yra maksimaliai susikaupęs, drausmingas, jaučiasi, kad jis nenori kliudyti kitiems vairuotojams, jaučiasi didelė vairuotojų drausmė. Pas mus tokių dalykų trūksta, pas mus varuotojai įsivaizduoja, kad jie vieni gatvėje, leidžia sau važiuoti kokiu nori greičiu, leidžia sau vairuojant kalbėti mobiliuoju telefonu, keiksnoja pro langus, tai rodo mūsų provincialumą“, - delfi.lt konferencijoje sakė J.Imbrasas.

Jo teigimu, Lietuvoje žmonės yra labai susireikšminę. „Galvojame, kad „aš - čia viskas", bet manau, kad šie dalykai yra išgyvendinami“, - kalbėjo europarlamentaras.


Šiame straipsnyje: Imbrasas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių