J.Imbrasas: „Einama visuotinės prichvatizacijos keliu“

Buvęs Vilniaus meras europarlamentaras Juozas Imbrasas surengtoje spaudos konferencijoje paviešino įtarimus, kad miesto turtą išparduoti ketinanti valdžia greičiausiai siekia pati pralobti. „Tai laikina valdžia, kuri galvoja prisikišti kišenes, o po jų – nors ir tvanas“ – tikino J.Imbrasas.

Išparduos turtą pusvelčiui?

Vilniaus miesto tarybos opozicinė Tvarkos ir teisingumo partija prieštarauja valdžios užmojui išparduoti savivaldybei priklausančias bendroves ir nekilnojamąjį turtą. Partijos frakcijos seniūnas Gediminas Rudžionis atkreipė dėmesį, kad Vilniaus savivaldybės valdomas turtas vertinamas iki keliasdešimties milijardų, tačiau dabartinis meras Vilius Navickas tikisi gauti vos kelis šimtus milijonų litų.

„Darykite išvadas! Einama visuotinės prichvatizacijos keliu. Materialinė bazė turi stiprėti, miestas turi teikti paslaugas. Komercializavus paslaugų teikimą gyventojams, nukentės vilniečiai. Kaip praktika rodo, kokybė paslaugų negerėja, o įkainiai didėja. Savivaldybės pastato pardavimas- apskritai humoristų tema. Jiems nieko švento nėra”, - piktinosi G.Rudžionis.

J.Imbrasas pasidalino įtarimais, kad savivaldybės bendrovės esą tyčia varomos į bankrotą, vien tam, kad valdžia jas galėtų parduoti privačioms bendrovėms. Nuolat neva tyčia eskaluojama praskolinto biudžeto tema, ji pučiama tarsi burbulas, kad pateisintų privatizacijos procesą.

Vilniečiai taps verslo įkaitais

Esą pusvelčiui privačiam sektoriui jas pardavusi valdžia tik pablogins miestiečių padėtį. Mat privačių bendrovių vienintelis tikslas – siekti pelno. Neva po privatizacijos šioms bus sudaromos sąlygos lobti iš būtiniausių paslaugų: šildymo, vandens tiekimo, nuotėkų valymo, viešojo transporto ir kitų.

Jo tikinimu, miestas turi būti tarpininkas tarp bendrovės ir miestiečio, kuris paslaugą gauna. J.Imbraso nuomone, paslaugų teikime galėtų dalyvauti ir privačios bendrovės, bet miesto valdžios turi parengti aiškias ir giežtas taisykles, kurias paslaugų tiekėjai privalo vykdyti. Svarbiausia – užirsti kelią privačių bendrovių plėšikavimui gyventojų sąskaita.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių