Jaunosios suknelė iš kanalizacijos dangčių svėrė 74 kilogramus

Prieš pusantro mėnesio ne kaip rekordininkas, o kaip įtariamas kanalizacijos dangčio vagis išgarsėjęs kaunietis floristas Modestas Vasiliauskas sukūrė jaunosios suknelę iš kanalizacijos dangčių. Tuo pačiu menininkas pažymėjo 10 metų kūrybinį gimtadienį.

Šeštadienio vakarą viename Kauno restoranų 36 metų kūrėjas M.Vasiliauskas kviestinei publikai pristatė ištisą kolekciją netradicinių suknelių, kurias čia pat, tą patį vakarą ir kūrė: iš gyvų gėlių, floristinių aksesuarų, odos, kailių. Vakaro kulminacija – suknelė iš metalo. Tikimasi, ji bus pripažinta Lietuvos rekordininke – sunkiausia suknele.

74 kilogramus svėrusio apdaro karkasui buvo panaudotas kanalizacijos dangtį laikantis žiedas. Šis buvo kiek patobulintas – privirintos detalės raiščiams perverti. Raiščiai, tarsi petnešos, buvo užkabinti ant modelio pečių, o keturios supjaustyto šulinio dangčio dalys įdėtos į žiedą. Skelbta, kad gamybai sunaudoti trys kanalizacijos šulinio dangčiai. Pasirodo, buvo daug nepanaudotų atliekų, nes pjaustant dangčius dalis jų suskilo.

Mažiau nei per pusvalandį M.Vasiliauskas metalo luitus apkaišė gubojomis, įkomponavo keletą baltų chrizantemų ir palmių šakelių. Vilkėti neįprastą kūrinį sutiko 29 metų administratorė, buvusi dainininko Raigardo Tautkaus žmona Vilma Tautkuvienė. Iki scenos atnešti suknelę, sveriančią kur kas daugiau, nei  pats modelis, padėjo keli vyrai. Tačiau po to moteriai teko be pagalbininkų su ja pasivaikščioti keletą minučių. Ji prisipažino, kad kojos virpėjo, raiščiai gerokai nuspaudė pečius.

„Privalėjau atlaikyti, tikėjausi, kad suknelė bus lengvesnė“, - vos tik išlindusi iš metalinio žiedo, uždususiu balsu, bet šypsodamasi kalbėjo V.Tautkuvienė. Moteris juokavo, kad šios suknelės našta didesnė, nei vedybų.

Publika buvo nuraminta, kad suknelės gamybai naudoti dangčiai nevogti – juos kūrėjui nemokamai parūpino viena įmonė. Gandas, kad prieš pusantro mėnesio M.Vasiliauskas vogė kandalizacijos dangtį, renginio metu buvo ne kartą sklaidomas.

Pats floristas tikino, kad policija jam nebuvo pareiškusi jokių įtarimų. Po to, kai viešumoje pasirodė straipsnis apie tai, jog liudininkai matė M.Vasiliauską vogiant kanalizacijos dangtį, floristas esą pats nuėjo į policiją aiškintis. Renginio vedėjas Vilius Kaminskas pasidžiaugė, kad žurnalistai prasimanė istoriją, antraip nebūtų gimusi naujoji kolekcija bei „sunkusis“ kūrinys.

M.Vasiliauskas tvirtino, kad sunkiasvorė jaunosios suknelė nėra beprasmė - ji simbolizuoja povedybinę naštą. „Kai susituoki, iš pradžių būna meilė, gražūs dalykai, po to prasideda sunkus ir ilgas gyvenimas. Jeigu žmonės paneša kanalizacijos dangčius, paneš ir visus kitus dalykus“, - prognozavo kūrėjas, šiam vakarui pasirinkęs šviesų kostiumą it per savo vestuves. Vyras prisipažino, kad tokį apdarą užsivilko vos trečią kartą gyvenime.

Paklaustas, kodėl dangtį turi nešti tik moteris, M.Vasiliauskas išsisuko prisminęs Kūlverstuko iš animacinio filmo pavyzdį: „Merginą su jaunosios suknele per tiltą turi nešti vaikinas“. Mat filme Kūlverstukas siūlė krokodilui Genai : „Aš nešiu daiktus, o tu nešk mane“.

Skelbiama, kad M.Vasiliauskas yra daugiau kaip 40 oficialių ir neoficialių rekordų autorius. Sukneles jis yra kūręs iš įvairių netradicinių medžiagų: pradedant banknotais, kamšteliais, baigiant braškėmis, džiovinta žuvimi.


Šiame straipsnyje: Vasiliauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepiktai

Nepiktai portretas
Tai ka cia tik is kanalizacijos dangciu, geriau reikejo is karvasudzio. Labiau labiau deretu prie floristines kolekcijos.

stebina

stebina portretas
MODE TIKRAS VANGOGAS,VIS TIEK GERAI PAVARO!!!!

menininkas

menininkas portretas
joks jis menininkas... tokia nesamone ir pati neblogiau padaryciau.
VISI KOMENTARAI 31

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių