Jaunimas skatinamas kurti kiną

Rytoj apie jaunosios kartos kuriamą kiną Vilniuje kalbėsis Lietuvos ir Europos šalių režisieriai. Dalyvauti forume gali visi, norintys kurti kiną ar tiesiog padiskutuoti.

Šiaurės šalių kino forumo ,,Scanorama" metu Vilniuje rengiamas forumas ,,Jaunoji kino karta". Jis vyks lapkričio 14 d. (penktadienį) 11 val. kino teatro ,,Forum Cinemas Vingis" 5 aukšte.

,,Rytojaus kinas ir kino kūrėjai šiandien" - tokia šių metų Šiaurės šalių kino forumo ,,Scanorama" metu vykstančio koprodukcijos forumo tema. Jau trečią kartą „Scanorama" kviečia jaunuosius kino kūrėjus diskutuoti su kolegomis iš visos Europos, keistis idėjomis ir patirtimi.

Anot forumo organizatorių, pažvelgus į dabartinę situaciją akivaizdu, kad visur esama jaunų ir talentingų žmonių, turinčių puikių idėjų, tačiau ne visada žinančių, kaip jas realizuoti. Tad forumas „Jaunoji kino karta" pabrėžtinai skirtas jauniems kino kūrėjams iš Lietuvos ir visos Europos. Tai puiki terpė geriau pažinti vieniems kitus, megzti kontaktus, aptarinėti bendrų projektų realizavimo galimybes.

Pagrindinis forumo uždavinys - atrasti savo projekto sėkmės formulę, suvokti šiuolaikinio kino proceso esmę. Forumas „Jaunoji kino karta" atviras kiekvienam, norinčiam diskutuoti, išgirsti ar pasirengti turimos idėjos realizavimui. Jame patirtimi dalinsis Belgijos, Švedijos, Islandijos, Vokietijos kino režisieriai.


Šiame straipsnyje: kinasScanorama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių