Jaunimas kūrybiškai išreiškė savo požiūrį į paveldą

Nuoširdžias vaikų ir jaunimo pastangas išreikšti savo požiūrį į paveldą bus galima pamatyti Vilniaus mokytojų namuose atidaromoje parodoje „Mūsų paveldas ir aš.

Rugsėjo 24 dieną viešoji įstaiga „Socialinės ir ekonominės plėtros centras“ pakvies į parodos „Mūsų paveldas ir aš“ atidarymą Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje, įsikūrusioje Vilniaus mokytojų namuose.

Renginio metu bus apdovanoti įdomiausių respublikinio moksleivių kūrybos konkurso „Mūsų paveldas ir aš“ darbų autoriai. Muzikuos Pasvalio rajono etninės kultūros klubo „Piliakalnis“ senosios lietuvių muzikos atlikėjai, vadovaujami tradicinių lietuvių liaudies instrumentų meistro Alberto Bartašiaus.

Parodoje bus eksponuojami geriausi Lietuvos kultūros paveldui, jo grožiui, savitumui ir likimui neabejingų įvairaus amžiaus moksleivių kūrybos darbai, pateikti nacionaliniam moksleivių kūrybos konkursui „Mūsų paveldas ir aš“. Parodos lankytojai įvairia technika atliktuose kūriniuose išvys ir lengvai atpažįstamus, didingus kultūros paveldo objektus, ir mažiau žinomas, galbūt asmeniškai dar neatrastas atokesnių šalies kampelių vertybes.

„Konkurse dalyvavo moksleiviai iš visos Lietuvos. Paskelbus konkursą nuo balandžio mėnesio iki vasaros pabaigos sulaukta apie 1500 kūrinių: fotografijų, fotoistorijų, koliažų, piešinių, grafikos, tapybos, keramikos darbų ir net intriguojančio komikso.

„Aktualia kultūros paveldo, jo pažinimo ir išsaugojimo tema susidomėjusiems moksleiviams dalyvauti šiame konkurse nesutrukdė nei mokslo metų pabaigos egzaminai, nei vasaros atostogos“ - džiaugėsi konkurso – parodos koordinatorė Ieva Brukaitė.

Parodoje eksponuojama apie 200 įdomiausių kūrinių.

Savo padėką pastabiesiems moksleiviams išreiškė Lietuvos žydų bendruomenė, Lietuvos karaimų kultūros bendrija, Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčia, Lietuvos stačiatikių arkivyskupija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių